Kallgröt med blåbär, chiafrön & havregryn | gf, v, nf

Hej på dig, jag har en liten godsak att dela med mig av.

Ett frukostrecept till dig som har stressiga mornar; kallgröt med blåbär, havre och chiafrön. Det enda du behöver offra är tio minuter kvällen innan. Blanda ihop allting och ställ i kylen. Nästa morgon är frukosten räddad, kallgröten är klar att ätas genast, eller tas med ifall du har riktigt bråttom. Varje gång jag rör ihop detta magiska morgonknep frågar jag mig varför jag inte gör det oftare.

 

Kallgröt med blåbär, chia och havre

4 portioner (glutenfri, vegan)

3 dl havremjölk (annan mjölk går också bra)
1 banan
1 äpple
2,5 dl frysta blåbär
2 msk chiafrön
1,5 dl havregryn
0,5 tsk kardemumma
en liten nypa salt
1 dl solrosfrön 
Toppingförslag: tinade blåbär/hallon, nötter och frön, nötsmör, kokosflingor

  1. Lägg mjölk, banan, äpple och blåbär i en mixer. Mixa tills slät. 
  2. Lägg till chiafrön, havregryn, kardemumma och salt, mixa lite till. 
  3. Häll i en bruk/skål med lock och rör slutligen ner solrosfröna. 
  4. Ställ i kylskåpet i minst 3h, gärna över natten. 
  5. Ät som frukost eller mellanmål med valfri topping. 
Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari