Hej på dig,

Vad roligt att du hittat hit! Jag heter Nathalie Aurén, jag är en finlandssvensk kreatör, konstnär och företagare bosatt i Jakobstad i Finland. Jag bor här i vårt söta gamla ljusblåa hus med min sambo, hans dotter, vår hund Simba och vår katt Oliver.

I hela mitt liv har jag haft livlig fantasi och varit väldigt kreativ. Som liten ritade jag och skrev berättelser hela tiden, då drömde jag om att bli författare. Jag levde mycket i min egen värld och drömde mig bort till olika underbara platser. Med åren glömde jag sakta bort denna frihet och skaparglädje, jag stängde mig och gjorde allt för att passa in och vara alla till lags.

I tjugoårsåldern hittade jag tillbaka till kreativiteten igen och tog min examen i grafisk design, och grundade även mitt eget företag. Samtidigt började prestationsprinsessan i mig ta upp alldeles för mycket plats, och kroppen sa ifrån. Åren som följde var en tung tid med både fysiska sjukdomar och psykisk ohälsa. Livet tvingade mig att stanna upp och på riktigt fråga mig själv vem jag är och vad jag vill göra med mitt liv. Under den tiden förälskade jag mig i matfotografering och receptskapande, detta blev en av mina livlinor som hjälpte mig att hitta tillbaka till livet och glädjen igen.

När jag idag, sju år senare, ser tillbaka på den här tiden av mitt liv gör jag det med tacksamhet. Självklart önskar jag att jag inte hade behövt gå igenom allt det svåra, men utan det skulle jag heller inte vara den jag är idag. Utan det hade jag inte börjat min inre resa och steg för steg börja skapa det liv jag vill leva. Detta är en livslång process, vi blir aldrig "färdiga", men för mig var detta en tydlig punkt när allting började förändras.

De senaste åren har väldigt mycket hänt i mitt liv, mycket har förändrats, och jag tror inte jag någonsin varit så mycket mig själv som jag är idag. Jag älskar min vardag som den är just nu. Att få styra över min egen tid, lyssna på det jag behöver och följa det som ger mig glädje, inspiration och mening. Att vara företagare och vara min egen chef är verkligen min grej. Idag jobbar jag främst med grafisk design, yoga, och håller även olika matlagningskurser . Och så målar jag!

Trots att jag uttryckt mig visuellt och kreativt hela mitt liv har jag aldrig sett mig själv som konstnär. Inte förrän jag upptäckte abstrakt målning hösten 2019. Då förändrades allt. Om matfotograferingen var min första stora creative love, så är målandet min djupaste. När jag hittade målandet hittade jag också en del av mig själv som jag helt glömt bort. Jag hittade tillbaka till den lilla tjejen med fantasin och lekfullheten, hon som kunde uppslukas av sin kreativa process och vara totalt närvarande. Även om jag är ny på denna konstnärliga resa har jag en djup känsla av att vara hemma. Jag är precis där jag jag vara.

Min önskan är att inspirera dig till att våga följa det ditt hjärta viskar. Vad ger dig glädje och lust? Vilka delar av dig själv har du glömt bort? Våga stanna upp och lyssna, den lilla rösten finns där. Allt du behöver finns inom dig.

Kram, Nathalie

Hur kan jag hjälpa dig?