Omelettmuffins med svamp, soltorkad tomat, grönkål och fetaost | gf

Oftast äter jag gröt eller smoothie till fruost. Ibland skulle det dock vara gott med något salt. Som stekta ägg eller en omelett. Recept på dessa smakrika omelettmuffins fyllda med med en massa godsaker tog jag fram till höstens matkurser, och de är väldigt passande till både frukost och mellanmål.

Det bästa med dessa är att de går att fylla med vad som helst. I mina hade jag champinjoner, soltorkad tomat (ger så mycket smak!), grönkål och fetaost. Men du kunde bra fylla med annat som du gillar bättre. Bara att hacka det om behövs hackas, blanda fyllningen i formar och sedan hälla över ägg- och kryddblandningen. Och in i ugnen, det enda du behöver göra är att vänta att de svalna en aning innan du hugger in. Passar bra på brunchen också.

Ha en riktigt fin torsdag kärna ni 🙂
Kram Nathalie

Omelettmuffins med svamp, soltorkad tomat, grönkål och fetaost

12 st 

8 ägg
1,5 dl mjölk (jag använde kokosmjölk)
0,5 tsk örtsalt
1/4 tsk svartpeppar 
4 st champinjoner
0,5 gul lök
1 dl hackad färsk timjan
1 dl hackad grönkål (ett mindre blad)
1 dl hackad fetaost 
1 dl soltorkad tomat (max 1 tsk per muffins)

Värm ugnen till 175° varmluft. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor i en skål. Ställ åt sidan. Hacka svamp, lök, timjan, grönkål och fetaost. Fördela fyllningen i muffinsformar som du med fördel placerar i en muffinsplåt. Är muffinsplåten av bra kvalité kan du skippa formarna. Blanda om fyllningen lite och häll sedan över äggblandningen, ca 0,5-1 dl per muffins. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna och servera! 

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.