Bananchokladvåfflor och tankar om just nu + veckans kalender

Hej på er. Det blev visst en bloggpaus för mig den senaste veckan. Tänkte därför skriva lite om vad som händer i livet för tillfället. Tankar om just nu helt enkelt.

Solen skiner, det lilla snötäcket som kom inatt håller på att smälta bort. Brasan i kakelugnen sprakar på och Simba sover. Jag har haft en bra tisdag hittills. Det känns bra och lugnt i sinnet. Jag är avslappnad, tillfreds och inte det minsta stressad.

Men det har varit mycket de senaste veckorna. För tillfället är jag inne på slut rakan av höstens kurs-rumba tillsammans med Jakobstads Arbis där jag håller fyra Happy Food -kurser, bara en kurs kvar nu! Vi lagar vegetariska, glutenfria och naturligt sötade recept för dagens alla måltider. Det är som att gå in i en bubbla och vara helt fokuserad på att få allt det praktiska att rulla och att sedan lära ut, inspirera och vara närvarande tillsammans med deltagarna under kurskvällarna. Det är intensivt och tar en hel del energi, men oj så roligt och energigivande på samma gång. Speciellt känslan när vi dukat fram alla läckerheter som vi (läs deltagarna) kockat under ett par timmar. Det gick vägen, åter en gång! Det är en fin känsla.

Jag visste redan innan kurserna drog igång att jag inte ska planera in så mycket annat jobb dessa två veckor. Det finns helt enkelt inte kapacitet att leverera och hålla i en massa andra trådar på samma gång som jag är inne i kursbubblan. Man lär sig med åren.. Några uppdrag har jag dock haft, och det har gått vägen 🙂 Som recept på dessa bananchokladvåfflor ni ser på bild till exempel. Jag är nämligen från och med i höst en av receptkreatörerna på den relativt nya vegosajten kasvisreseptit.fi! Ett par dagar i månaden ägnar jag framöver åt att ta fram nya vegetariska recept som sedan publiceras på sidan. Kul! HÄR kommer du till receptet!

Sådär överlag känns livet riktigt bra just nu. Det känns som att jag börjar få en aning om hur jag vill att balansen mellan jobb och ledig tid ska se ut, och det är jag fruktansvärt tacksam över. Att vara företagare är verkligen en livsstil, och det finns ingen mall att gå efter. Det gäller att helt och hållet komma underfund med sin egen mall, sin egen karta som passar ihop med de egna behoven och livssituationen just nu. Och det ni, det tar sin tid.

Är samtidigt inne i en utvecklingsprocess i mitt företag där jag funderar mycket på vad jag vill, i vilken riktning jag vill att mitt företag ska gå, hur vill jag jobba i framtiden och vad som på riktigt ger mig den äkta känslan av glädje och flow. Mycket som rör sig i mitt huvud med andra ord, och jag hoppas att jag så småningom ska få någon rätsida på dessa tankar och funderingar. Ska dela med mig då, I promise!

Jag märker också att jag har massor med kreativitet och idéer som vill komma ut, men att jag ofta inte hinner göra något åt dem. Jag ska börja skriva upp dem i en egen idébok, så att jag kan gå tillbaka till dem när jag tar mig den tiden. Att göra saker utan krav på att leverera är viktigt för mig just nu, och det är säkert därför jag njuter så av att måla. Det ska jag mig tid att göra oftare.

Hur mår du? Vilka tankar rör sig i ditt huvud just nu?

Kram!
// Nathalie

Och veckans kalender kommer här!

Måndag: Igår hade jag min tredje Happy Food -kurs, nu är det bara en kurs kvar denna termin. Dagen gick åt till att skriva inköpslistor, handla och förbereda inför kursen. Men tog en lugn morgon och eftermiddag för att ladda upp inför kvällen. Och kursen den gick bra, helt nya recept hade jag så det var spännande att se ifall allt skulle funka. Men det gjorde det, tack vare de härliga deltagarna. Tack för en fin kväll!

Tisdag: Har haft en jätteskön morgon och förmiddag. Hade min vanliga yoga- och journalstund (min nya rutin!) uppe i mitt rum och sedan gick en liten promenad i solen och snön innan jag satte mig här vid köksbordet för att beta av mejl, offerter och annat administrativt. Nu ska jag snart ta lunch och sedan fortsätta jobba någon timme innan jag går ut i garaget och städar lite. Konstigt att där alltid ska samlas en massa skräp.. Och ikväll är det ridlektion igen efter ett par veckors paus!

Onsdag: Sista kursdagen för iår! Ska handla och förbereda inför kvällen, annars försöker jag ta det så lugnt som möjligt innan det är dags att packa bilen och hålla kurs.

Torsdag: Har på känn att luften kommer att gå ur mig lite efter att sista kursen är hållen, brukar alltid bli så efter att ett större arbetsuppdrag är slutfört. Med det i åtanke har jag inte många jobbgrejer inplanerade. Har en tid till fysioterapeuten och ska fara en sväng via kontoret och uträtta lite saker, annars går dagen helt enligt dagsformen. På kvällen åker vi till Vasa och dansar, oj vad jag saknar det efter två veckors paus!

Fredag: Inleder snällt med en skogpromenad med finaste Anki. Sedan ska jag jobba med en tidningslayout största delen av dagen, gärna från kontoret. På kvällen vill jag bänka mig i soffan med mina killar (man, hund & katt) och inte göra någonting. Eventuellt vinterbada innan soffan, vi får se om jag mesar ur hehe.

Helgen: Åker till Helsingfors på en spontantrip! Ska bli så roligt, bestämde mig igår för att gå ett beachparty- / yoga- / dans-event med en vän på lördag. Ska bli skönt att komma bort en liten sväng, har varit så mycket hemma den senaste månaden så jag behöver få komma ut och lufta mig lite 😉

Hur ser din vecka ut?

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.