Palak paneer med halloumi & yoghurtsås | gf, v

Vardagsmaten. Den som har tendens att bli enformig och ofta ganska tråkig. Och som jag själv inte alls är något stort fan av. Man kan kanske tro att jag som matbloggare hela tiden testar nya recept och aldrig får idétorka i köket. Vilken dröm det skulle vara, hehe. För så är det nog inte, jag tror nog att vi alla sitter i samma båt här.

Till all lycka bor jag tillsammans med en man som gärna lagar mat, men vilket tyvärr händer ganska sällan för att jag så enkelt tar det som min syssla. Helt utan orsak. Men när han väl får utrymme (läs när jag går ut ur köket och låter honom göra sitt) brukar han hitta på allt möjligt spännande. Som i somras när han fick för sig att vi skulle äta palak paneer!

Palak paneer är en vanlig, vegetarisk indisk rätt som innehåller spenat och en speciell indisk ost som heter paneer. Såsen är krämig och när den är perfekt kryddad smakar den helt underbart!

Sedan i somras har vi gjort rätten några gånger och försökt få till den rätta smaken och konsistensen, och nu känner jag att det är ganska så nära. Speciellt tillsammans med yoghurtsåsen! Jag har bytt ut paneer-osten mot halloumi, men där kan du välja själv vilken ost du använder.

Är du också trött på att alltid laga det samma vanliga tycker jag du ska testa detta 🙂

Kram Nathalie

PS. Vill du inte testa receptet på egen hand är du varmt välkommen med på matkurs! Det finns möjlighet att delta både online och live, läs mera om onlinekurserna HÄR och live kurserna i Jakobstad och Nykarleby HÄR.

Palak paneer med halloumi & yoghurtsås | gf, v

4 portioner

3 dl okokt, valfritt ris
250 g halloumiost (eller paneer-ost)
1 msk kokosolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1,5 tsk garam masala
1,5 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
1 tsk salt
0,25 tsk svartpeppar
2 påsar fryst spenat á 150 g
2 dl kokosmjölk (eller havregrädde)
färsk koriander att dekorera med

  1. Koka riset. Skär halloumiosten i bitar och stek i en torr stekpanna tills gyllenbruna. Lägg över osten på ett fat.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Stek i kokosolja i några minuter. Lägg till alla kryddor och rör om ett litet tag.
  3. Lägg till fryst spenat och kokosmjölk och låt såsen puttra i ca 5 minuter. Lägg även till halloumibitarna.
  4. Servera med ris, färsk koriander och yoghurtsås.

Yoghurtsås (raita)

2 dl Alpro soya yoghurt
0,75 dl riven gurka
1 vitlöksklyfta
0,5 kruka färsk mynta
0,5 tsk garam masala
lite socker, salt & peppar

Lägg yoghurten i en skål. Riv gurka och lägg i skålen. Pressa i vitlöken, rör om. Finhacka färsk mynta och rör ner i såsen. Krydda med garam masala, och lite socker, salt och peppar. Smaka och tillsätt mera kryddor vid behov.

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari