Pumpafest, om att jobba tillsammans och veckans kalender

Vad gör man riktigt med pumpor annat än har dom som halloweenlyktor? Man kan faktiskt göra massor! Göra soppa, ha i bakverk, bröd och grytor. För två veckor sedan gjorde jag ett roligt projekt tillsammans med nejdens tidningshus där det var just pumpan som fick ha huvudrollen. Och det som gjorde projektet extra roligt var att jag inte gjorde allting helt själv.

Jag jobbar för det mesta ensam med alla uppdrag jag får, och ibland saknar jag att få samarbeta med andra. Självklart är samarbetet med kunden väldigt viktigt under arbetets gång, speciellt när det är frågan om designjobb. Men när jag tar fram recept gör jag det ganska självständigt utifrån ett överenskommet tema. Det är enkelt och smidigt att göra själv i lugn och ro, jag trivs med det, och sedan levererar jag slutprodukten åt kunden. Men det kan bli ganska ensamt i längden.

Och det var därför pumpaprojekt tillsammans med Vasabladet och ÖT var extra roligt!

Glutenfria pumpacookies! Recept på dem och curryn hittas i lördagens (28.9) Vasabladet och ÖT, samt på tidningarnas nyhetssajter.

Det gick nämligen till så att jag först utvecklade två recept på egen hand, en pumpacurry med röda linser och saftiga pumpa cookies. Sedan kom journalisten Heidi Kojonen hem till oss och filmade när jag tillagade båda recepten. Under en förmiddag filmade vi, åt upp det vi filmat klart och hade det allmänt trevligt. Sedan klippte Heidi filmerna och jag levererade recept och bilder, och det vi åstadkommit publicerades slutligen i slutet på förra veckan. Ett väldigt lyckat och annorlunda projekt!

Jag trivs som sagt att jobba själv, men nu inser jag att jag också gärna skulle samarbeta mera med andra kreatörer och företagare mot gemensamma projekt. Mera känsla av att vara kollegor i det ensamma livet som egenföretagare. Någon som känner likadant där ute? Hojta till isåfall! Vem vet vad vi hittar på.

Nedan finns receptvideorna som Heidi filmade samt veckans kalender 🙂

Ha en riktigt bra vecka!
kram Nathalie

Hela receptet hittas på vasabladet.fi och osterbottenstidning.fi
Också detta recept hittas hos Vasabladet och ÖT.

Veckans kalender:

Måndag: Mornarna börjar nuförtiden runt 6-halv 7 när Simba vaknar och ska ut. Jätteskönt faktiskt, om man bortser från att vi då stigit upp två gånger under natten och rastat honom. Så lite trötta ögon har vi allt. Men jag har väntat på att få fasta morgonrutiner igen, det är något speciellt med tidiga mornar. När Joonas och lilltjejen åkte iväg till förskola och jobb runt 8 gick jag ut med hundarna. Vi har nämligen mina föräldrars hund Poco hos oss den här veckan när de är på resa, fullt hus alltså! Efter det började Simba sova igen, och jag tillbringade en timme uppe i mitt yogarum / ”ateljé” framför en tom canvas. Har nämligen börjat måla, och älskar det. Bättre sätt att tömma huvudet finns inte. Nu sitter jag vid köksbordet med en katt bredvid datorn, Simba under sovandes under stolen och en lätt känsla i hjärtat. En bra start på en ny vecka har jag på gång. På eftermiddagen när J är påväg hemåt ska jag åka iväg till kontoret och riva av ett jobbpass där, vill ännu inte lämna bejbin vår längre än en timme.

Tisdag: Börjar morgonen med blodprov på sjukhuset. Inte lika harmonisk morgon som idag nej. Men det ska göras. Senare påbörjar jag ett nytt receptprojekt med en ny kund! Ska bli spännande, berättar mera nästa vecka. Planering, inköp och recepttestning står på schemat. På kvällen ridlektion 🙂

Onsdag: Fortsätter med receptutvecklingen, kan förhoppningsvis börja fotografera. På eftermiddagen har vi dimission för företagsutbildningen! Ska bli kul att träffa alla igen, saknar att träffas en gång i månaden.

Torsdag: Slutför receptutvecklingen, skriver recept och texter samt fotar klart och redigerar bilder. På kvällen kan vi förhoppningsvis åka till Vasa och dansa, förutsatt att vi hittar barn- och hundvakt/er 🙂

Fredag: Fixar klart det sista med recepten och skickar in om jag inte gjort det redan. Ägnar dagen åt pågående designuppdrag om det dykt upp saker som behöver fixas, men hur som helst blir det en lugn dag.

Helgen: Efter åter en vecka som krävt mycket kreativt engagemang behöver jag en lugn helg med så lite program som möjligt. Mycket mys med Simba ska det bli, ett genomgående tema för livet i allmänhet i och för sig 🙂 På lördag ska jag dansa burlesq (!) och på söndag har jag yogaklass, sådant jag behöver göra för att må bra och nollställa mig själv från jobbveckan.

Hur ser din vecka ut?

Psst. Detta blogginlägg är inte sponsrat.

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.