Vegetariska tacos med quinoa och halloumiost | gf

Låt mig presentera – vegetariska tacos med quinoa- och halloumifyllning! Smakar som vanliga tacos, känns en aning lättare men är minst lika mättande. Lite annorlunda tacos till fredagsmyset kanske?

Om jag ska beskriva den mat vi ätit den senaste tiden här hos oss så är det med orden vegetariskt och enkelt. Med stor betoning på enkelt. Och dessa tacobåtar (som vi kallar dem) har fått en given plats i veckomenyn. Det är så enkelt att fylla dem med i princip vad som helst, vi brukar ha i det som råkar finnas hemma just då. Havre- eller sojafärs, rivna grönsaker och ris, bönor eller någon typ av ost. Allting kryddat med tacokryddor och en krämig sås eller röra till.

Men allra oftast blir det en variant av denna quinoa- och halloumifyllning, och den är också min favorit. Därför ville jag dela med mig av detta recept, eftersom denna rätt minsann har fått agera räddaren i nöden flera gånger när kylskåpet (och huvudet) ekat tomt. Det som är extra bra är att det går hur lätt som helst att göra receptet helt mjölkfritt (och därmed vegan) genom att lämna bort halloumiosten och använda växtbaserad riven ost istället för vanlig.

Och så är det ju bara så otroligt gott att få äta med händerna och ha på massor av olika tillbehör och goda såser, eller hur? Detta är vad vi ska äta ikväll, kanske du får en kick och vill testa samma sak i helgen?

Ha en riktigt skön helg, kram Nathalie

Vegetariska tacos med quinoa och halloumiost | gf (14 st)

2 dl quinoa- och kikärtsblandning (Go Green) eller enbart quinoa
200 g halloumiost
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk kokosolja
1 röd paprika
2 nävar färsk baby spenat (30 g)
2 msk vatten
2,5 tsk spiskummin
2,5 tsk paprikapulver
1,5 tsk örtsalt 
1/2 tsk chilipulver
1/4 tsk svartpeppar
ELLER ersätt alla kryddor med 1 påse tacokrydda
1 kruka färsk koriander
1 låda Santa Maria Mini Taco Tubes (14 st)
ca 2 dl riven ost

lime, avokado, cremé fraiche och valfria grönsaker att toppa med

Värm ugnen till 175° varmluft och koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna under tiden halloumiosten och stek en torr stekpanna tills bitarna blir gyllenbruna. Lägg åt sidan.

Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med kokosolja. Hacka paprikan och spenaten i små bitar och och lägg till i stekpannan. Lägg till vatten och alla kryddor och låt puttra en stund. Hacka under tiden den färska koriandern och rör slutligen ner den och halloumiosten i quinoablandningen.

Fördela fyllningen i taco”båtarna” och strö över riven ost. Lägg i ugnen i ca 10 minuter, eller tills osten smält och fått lite färg. Servera med lime, avokadomos/guacamole, creme fraiche och valfria grönsaker. Ät och njut 🙂

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari