Hallon rawcake med chiafrön | gf, v

Att kunna baka en kaka med nyplockade hallon från min egen trädgård fyllde mig med djup tacksamhet. Tänk att vi har egna bärbuskar strax utanför dörren?! Att gå ut och äta direkt från buskarna är nu dagens bästa stund. Det känns så.. rikt. Och tack vare dessa söta röda bär blev denna lilla kaka till häromdagen. Jag som inte gjort ett enda recept till bloggen på över ett halvår. Tack för det!

Receptet har jag vetat om att jag skulle göra enda sedan i maj faktiskt. Förutom att jag ville publicera den på bloggen kommer den också att vara med i en tidning under hösten. Jag hade till och med handlat alla ingredienser en dag i juni, och stod i kön för att köpa trädgårdshallon utanför Prisma. Sedan påpekade kloka lilla Rianna att vi har ju faktiskt egna hallon. Som förvisso inte är färdiga ännu, men det går väl att vänta tills dess?

Och ja, det gick det. Vilken tur att jag ändrade mina planer och inte köpte svindyra hallon den där dagen vid Prisma, utan istället väntade på att jag kunde använda våra EGNA. Det var ju så det skulle vara! Hela processen med att planera, laga och fotografera kakan var så mycket mera glädjefyllt. Smart tänkt där av en 7-åring, tack för den visdomen Rianna 🙂

Det bästa med den här kakan är att den inte behöver frysas! Ni som gjort raw cakes innan vet att de ofta ska frysas många timmar, och sedan kan de vara hemskt hårda när man ska servera. Inte denna inte! Tack vare kokosgrädden och chiafröna stelnar fyllningen efter några timmar i kylskåp, och kakan är mjuk men fast att skära i. Helt perfekt!

Den påminner faktiskt om mitt allra första raw cake -recept som jag gjorde för ca 5 år sedan. Och den kakan har fått vara med på många bjudningar den. Detta recept är en förbättrad version av det gamla receptet, och jag tycker själv den blev mycket bättre. Hoppas du vill testa!

Kram på dig!
// Nathalie

Hallon raw cake med chiafrön | gf, v

8 portioner

Botten:
12 färska dadlar
2 dl mandlar
2 msk smält kokosolja
1 krm salt

Fyllning:
200 g kokosgrädde
200 g hallon
0,5 dl smält kokosolja
2 msk honung
1 msk björksocker eller kokossocker
3 msk chiafrön

Börja med botten. Kärna ur dadlarna och mixa snabbt i en matberedare, dadlarna blir till en kladdig boll. Lägg till mandlar, smält kokosolja och salt och mixa till en kladdig smet. Klä botten i en mindre springform (ca 18 cm i diameter) med bakplåtspapper och tryck ut degen i formen. Ställ i kylen medan du gör fyllningen. Lägg kokosgrädde, hallon, smält kokosolja och honung i matberedaren och mixa. Lägg till valfritt socker samt chiafrön. Mixa lite till och smaka. Tillsätt mera sötning vid behov. Häll fyllningen i formen. Ställ i kylen i minst 3 timmar innan servering, alternativt 1 timme i frysen. Dekorera med färska hallon. 

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.