Jag är med i Strömsö + recept på snabba pepparkaksbollar | gf + v

Jag har precis tjuvtittat på helgens avsnitt av det finlandssvenska TV-programmet Strömsö, där jag är gäst. Iiih, det var nästan så att jag ville gömma mig bakom kudden när jag tryckte på play. Men jag är faktiskt väldigt nöjd, det blev ett jättefint avsnitt. Och en massa godsaker lagade vi!

Temat för avsnittet är julen, det pysslades både julprydnader och lagades julmat, och så lite hälsosammare julgodis där jag var delaktig. Vi lagade tre olika recept, bland annat dessa pepparkaksbollar med dadlar och nötter.

Vi lagade inte bara julgodis, jag delade också med mig lite av min resa från att ha varit väldigt sjuk till att i dag må bra. Jag kom inte alls ihåg vad jag sa där under inspelningen, var rädd att jag skulle ha sagt något riktigt tokigt. Men jag sa faktiskt en hel del bra saker, det blev ett väldigt personligt samtal. Jisses, I did it!

PROGRAMMET VISAS IKVÄLL KL. 18.15 I FINLANDS TV1,
OCH IMORGON VISAS REPRIS KL. 17.25 I YLE FEM.

HÄR kan du titta på avsnittet redan nu om du vill!

Och HÄR kommer du till alla recept vi gjorde i programmet.

Under bilden hittar du receptet på de snabba pepparkaksbollarna 🙂

Snabba (och goda) pepparkaksbollar | gf + v

ca 20 st

 • 15-20 färska dadlar
 • 2,5 dl blandade nötter
 • 0,5 dl smält kokosolja
 • 1,5 msk pepparkakskrydda
 • en rejäl nypa flingsalt
 • kakao (och ev. bipollen) att rulla i

Gör så här:

 1. Ta bort kärnorna ur dadlarna och smält kokosoljan i en liten kastrull. Mixa nötterna grovt i en matberedare eller med en stavmixer.
 2. Lägg i dadlar och kokosolja och mixa till en kletig deg.
 3. Ha till sist i pepparkakskrydda och flingsalt och mixa lite till.
 4. Låt degen vila 30 minuter i kyl.
 5. Forma till bollar. Om du vill kan du rulla bollarna i kakaopulver och bipollen.
 6. Ställ i kylen en stund innan servering. Bollarna håller flera dagar i kylskåp och går även bra att frysa.

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

2 svar

 1. Hurra för dig Nathalie! Du gjorde det med bravur <3 Du berättade modigt och dina recept är helt ljuvliga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari