Black Bean Zucchini Brownie med avokadofrosting | gf + m

Vet ni vad. Det kan hända att jag idag fått till den godaste glutenfria brownien ever! Och hemligheten är svarta bönor och zucchini. I know, det låter… tveksamt. Men jag lovar, det ger en härligt saftig konsistens.

Det finns hur många Black Bean Brownies -recept som helst på Pinterest. Och jag har länge tänkt att det är något jag vill testa. Nu blev det äntligen av, och jag är så glad över att jag gjorde det. Så himla gott! Tack vare de svarta bönorna behövs inget mjöl alls, och det finns absolut ingen bönsmak kvar. Zucchinin bidrar med saftighet, och chokladen med det bästa som finns… chokladsmak 😉

Jag gjorde en egen variant med zucchini och smält mörk choklad, och den kombon resulterade som sagt i en helt perfekt konsistens. Saftigt, mjukt och fudge-aktigt. Med en krämig frosting gjord på avokado och mörk choklad har vi en maffig goding som man inte kan äta stora bitar av. Och bra det, då räcker härligheten lite längre 😉 Kanske..

Se nu på detta. Det är precis så gott som det ser ut. Jag lovar! Lite flingsalt på ger den perfekta finnischen.

Detta är ett recept (precis som minipizzorna) som vi kommer att laga på mina Happy Food -kurser med start nästa vecka. Så du som är påväg får smaka den då! Och du som inte är påväg, jag rekommenderar att du gör denna nu i helgen. Du kommer inte att ångra dig!

Ha nu en riktigt skön helg fina ni.
Stor kram, Nathalie

Black Bean Zucchini Brownie med avokadofrosting | gf + m

6-10 bitar

Brownie:
1 paket svarta bönor á 380 g
0,5 dl kokosolja
0,75 dl kakao 
0,75 dl kokossocker
0,5 tsk salt
2 ägg
2 dl riven zucchini (ca en halv normalstor zucchini)
50 g hackad mörk choklad (gärna mjölkfri)

Frosting:
50 g smält mörk choklad
1 liten avokado
1 tsk honung
1 msk mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)
några droppar mintolja/extrakt (går att utesluta)

flingsalt att toppa med

Värm ugnen till 175° varmluft. Smält kokosolja, riv zucchini och hacka choklad. Skölj bönorna och mixa i en matberedare eller med en stavmixer. Lägg till kokosolja, kakao, kokossocker, salt och ägg och mixa till en slät smet. Lägg till zucchini och mixa några gånger. Lägg slutligen i den hackade chokladen och mixa lite till. Klä en liten form, ca 15×20 cm med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 35 min.

Gör under tiden frostingen. Smält chokladen över vattenbad. Mixa avokado, honung, mjölk och mintolja med en stavmixer. Rör sedan ner chokladen. Ta ut brownien ur ugnen och låt svalna helt. Bred över frostingen strax innan servering och skär i önskade bitar. Smakar bäst efter en natt i kylskåpet! Gör i så fall också frostingen en stund innan det är dags att servera.

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

2 svar

  1. Hej Natalie. Och tack för en inspirerande blogg! En fråga angående detta recept, vilken typ av svarta bönor använder du? Finns dom i tetrapack? Ha en fin fredag och en trevlig helg! 🙂

    1. Hej! Nemen tack, vad roligt att du hittat hit! Jag använder färdigkokta svarta bönor i tertapack jo, ska ta och skriva ut det i receptet. Ha en fin vecka! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.