Tacksamhetsmånad? + veckans kalender

November måste ju vara månaden som är minst omtyckt av dem alla. Lång och mörk, kall och deprimerande. Och dessutom inga extra ledigheter som livar upp. Jag har heller aldrig varit ett fan av just november, men ju äldre jag blir desto mera verkar jag kunna uppskatta att varje månad är olika. Det ligger ju bara i vår inställning huruvida en månad sist och slutligen är “bra” eller “dålig”.

I USA firas ju tacksamhetsdagen Thanksgiving den 28.11 och hela månaden går under ett tacksamhetstema (iallafall för vissa). Tänk om vi också skulle fokusera på att vara extra tacksamma just denna mörka och tunga månad? Anstränga oss lite extra varje dag för att påminna oss själva och glädjas åt allt det fina vi har i våra liv. För till och med när livet är riktigt riktigt tufft finns det alltid något att vara tacksam över. Håller du inte med?

Jag tänker aktivt öva mig på att känna mera tacksamhet denna månad. Ägna en stund varje dag till att känna tacksamhet, och kanske skriva ner det för att göra det ännu mera konkret. De senaste timmarna har jag varit tacksam över min och Simbas lilla skogspromenad och att vi har ett så mysigt hem. Att tända ljusen på soffbordet och sedan krypa upp i soffan är en av mina absoluta favoritstunder om dagarna. Varje gång blir jag alldeles varm i hjärtat.

Brukar du medvetet fokusera på vad du är tacksam över i livet? Berätta!

Nu ska ni ha en riktigt fin vecka. Kram!
// Nathalie

Vår fina skog, här kommer vi att gå mycket framöver.

Veckans kalender kommer här! En ganska fullspäckad en. Tar ett djupt andetag och ska se till att prioritera små saker varje dag som ger extra energi och ork.

Måndag: Idag har dagen gått åt till receptskapande för en kund. Jultemat fortsätter från förra veckan, hade faktiskt inte trott att jag skulle spela julmusik i början på november. Men det ger den rätta känslan, och är ju nog mysigt. Jag och Simba hann med en kort promenad i skogen innan det blev mörkt, jag försöker verkligen prioritera att ta tiden och gå ut sväng medan det är ljust. Gör så mycket för orken! Ikväll ska vi städa tror jag.. Och som belöning ska vi kolla på “The Game Changers”, den nya dokumentären om vegetarisk kost på Netflix! Har du sett den?

Tisdag: Fortsätter med samma tema, ska även redigera alla bilder, skriva klart recepten och leverera. På kvällen rider jag min sista ridlektion för detta år.

Onsdag: Kontorsdag och tidningslayout inför en stor deadline på schemat. Kanske Simba får följa med om han är snäll 🙂 Ska försöka hålla kvällen oplanerad och ladda upp inför torsdagen.

Torsdag: En väldigt spännande dag! Ska nämligen medverka i det finlandssvenska TV-programmet Strömsö. Jisses vad jag kommer att vara nervös.. Men det ska bli jättekul, en väldigt häftig upplevelse har jag på känn. Hela dagen går åt till inspelningar i Vasa, avsnittet sänds en lördag i december. Ska försöka komma ihåg att meddela datumet sedan när jag vet *hihi* På kvällen har vi egentligen danskurs i Vasa, men ska se hur mör jag är efter en heldag framför kameran..!

Fredag: En lugn förmiddag kommer att vara ett måste efter torsdagens äventyr. På eftermiddagen ska jag jobba några timmar med tidningslayouten. Att vinterbada på fredagskvällarna har blivit vårt nya sätt att inleda helgen, ser redan fram emot det. Men nu när jag skriver detta kommer jag ihåg att vi har ju julfest med Allegro-gänget då, alltså stället där jag hyr mitt kontor. Inget vinterbad denna fredag då, kanske en annan kväll.

Helgen: Åker till Tammerfors och möts upp med två vänner! En natt på hotell, umgänge, en massa god mat och hotellfrukost såklart. Ska bli jättekul. Kommer hem ganska tidigt på söndag, så jag kommer också att hinna ta det riktigt lugnt och njuta av söndagskvällen i soffan 🙂

Hur ser din vecka ut?

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari