October Journal

Vi är redan inne på fjärde dagen i november, vart rusar tiden iväg riktigt? Jag håller fast vid mitt månadsinlägg och har skrivit ett inlägg om oktober. Vad som hänt, vad jag känt. Både högt och lågt och lite däremellan 🙂

Månadens höjdpunkter

Livet med hund har definitivt varit det bästa med oktober. Vi har hunnit bo in oss, bli vana med vår nya familjemedlem och livet med Simba har blivit vardag. Precis som det ska vara. Jag kan faktiskt inte säga att jag upplevt det som tungt att ha en valp i huset. De första veckorna jo, när han skulle ut och kissa 15-20 gånger per dygn. Men nu har han växt till sig på pass att det börjar flyta på ganska bra. Våra mysstunder i soffan har helt klart varit höjdpunkterna, han kommer att bli en sådan soffhund som vuxen *hjärtögon*. 

På jobbfronten var mina fem kurser denna månad stora höjdpunkter. Matfotokursen i Vasa blev superlyckad, det var ett rent nöje att få dela med mig av min kunskap och inspireras av deltagarnas kreativitet. Mera sådant gör jag hemskt gärna! De fyra Happy Food -kurserna nu i slutet av månaden gick också de på räls, så härligt att känna att kursdragandet börjar gå på rutin nu. Så mycket god mat lagade vi tillsammans, och så många fina människor fick jag träffa. Nästa år igen!

Och eftersom jag hann skriva detta inlägg först nu, räknar jag också med min fantastiska upplevelse i helgen som en del av oktober (även det redan är november). Jag och en vän bestämde oss i veckan för att gå på Ecstatic Dance Beach Party i Helsingfors på lördags kvällen. Och det var nog en av de allra häftigaste och bästa kvällarna på hela året! Festen ordnades i samband med BioHacker Summit 2019, ett event där en massa ny forskning om hälsa presenteras genom föreläsningar, debatter och en mässa. Festen var avslutning på hela grejen och ägde rum i nya köpcentret Tripla’s källare, i ett stort utrymme byggd som en tropisk strand! I know, det låter helt absurt. 26° varmt, palmer, bastu, vinterbad och kritvit sand. Vi dansade i 4 timmar, det var helt underbart. Detta lever jag länge på 🙂

Yoga, dans och så mycket glädje!

Månadens dipp

Detta var nog den svåraste frågan av dem alla denna månad. För jag vet inte riktigt om jag hade någon direkt dipp. Jag har varit ganska jämn till sinnes hela månaden, inga låga dippar. Tröttheten har nog hållit i sig från förra månaden, speciellt de senaste veckorna efter mina kurser. Det är intressant hur saker i livet kan vara både energigivande och -tagande på samma gång. Hittade dock en förklaring på tröttheten som jag skriver om längre ner. 

En dipp som jag helt hunnit glömma bort var när min hårddisk / server där jag har sparat allting som rör företaget gick sönder. Det var en hemsk vecka kan jag lova. Tack och lov fixade det sig relativt smärtfritt efter några dagars vånda. Till all lycka har jag en god vän som kan ställa upp när tekniska problem som detta dyker upp. Men tänkt så fort man glömmer, det är ändå bara två veckor sedan detta hände. Fick verkligen öva mig på att släppa taget om sådant jag inte kan påverka. Bra träning för ett kontrollfreak som jag.. 😉

Vår fina utsikt från bron bredvid huset. Och min målarhörna!

Nya rutiner jag fastnat för

Mina egna morgonstunder uppe i mitt yogarum har blivit en fast rutin under denna månad, någon som jag hade som intention från förra månaden. Och som jag är så väldigt tacksam och stolt över. Det känns så bra att veta att jag kommer att gå upp och ta mig tiden med mig själv, även om det ibland är sååå motigt. Det har på något sätt blivit lika självklart att gå upp som att borta tänderna. Att skriva lite, landa på mattan och röra kroppen så som den just då den morgon vill röra sig. Ibland rör det sig om tio minuter, och ibland ger jag mig en hel timme. Och att jag tog mig tid till att måla två tavlor under månaden är jag så glad över. Bästa meditationen som finns. Ett par tavlor per månad kanske får vara mitt mål framöver?

Vad jag lyssnade på

Jag har upptäckt hur mycket musik hjälper mig att höja min energi när jag känner mig trög och omotiverad under arbetsdagarna. Ibland behöver jag ha det knäpptyst, men vissa gånger är det motsatta som gäller. Lägger jag på min nyskapade spellista “Energy Boost” tar det inte många sekunder innan jag har en helt annan känsla i kroppen. Dansar jag lite (eller mycket) blir effekten dubbelt så stor! Perfekt där på vid den vanliga dippen vid två-tiden på eftermiddagen. 

Vad jag läste

Jag läste en helt fantastisk bok om kreativitet och kvinnlig skaparkraft. The Creative Doer: A Brave Woman’s Guide from Dreaming to Doing av svenska Anna Lovind. Boken syns på bilden högst upp! Jag blev helt blown away av bokens djup och sanning, som stämde så bra överens med min. Det var som att boken var skriven direkt till mig på den plats jag just nu befinner mig. Saker som boken tar upp är bland annat hur viktigt det är att prioritera och skapa tid för sitt kreativa skapande, att det kräver hard work, mod och disciplin till att stick to it. Jag rekommenderar denna bok till dig som drömmer stort och ibland känner sig “stuck”, och lika mycket till dig som känner ens en liten gnutta intresse av att läsa dessa rader. Boken är för dig!

Vad jag tittade på

Lyckomaten på SVT Play! Hälsoprofilen Sofia “PT-Fia” Stålh som jag följt i tio år har gjort ett superbra TV-program om hälsa. I programmet berörs kost, träning, självkänsla och psykisk hälsa på ett helt annat sätt än i något annat bantnings- eller träningsprogram som tidigare vistats på TV. Världen behöver mera av detta, riktiga människor som vågar visa sina känslor och svagheter, och som pratar om och lever hälsa på ett sunt och holistiskt sätt. Se avsnitten om du inte redan gjort det, jag rekommenderar varmt. 

Vad jag åt

En del grönsakssoppor och andra nya vegetariska rätter eftersom jag hade 3-4 receptuppdrag under månaden, alltid lyxigt att ha mycket mat över efter varje fotografering. Nu mot slutet av månaden blev det en hel del kursmat under och efter mina fyra Happy Food -kurser. Brownien med svarta bönor kan vara mitt favoritrecept hittills detta år!

Annars har jag inte alls haft så stor inspiration till vardagsmaten. Fick nämligen reda på att jag har väldigt lågt ferritin-värde (järnreserver som inte är samma sak som hb), vilket förklarar min trötthet den senaste tiden. Därför har jag lagt in lite mera kött i min kost, eftersom jag misstänker att är på grund av att jag ätit så lite kött det senaste året som järnvärdet sakta men säkert sjunkit. Nu tar jag även järntillskott och hoppas att värdet på långsikt ska bli högre. Jag vill verkligen också äta mycket grönt och vegetariskt, men inser att jag i alla lägen behöver lyssna på kroppen först. Behöver den även kött ska den få det också i lagom mängd. 

Senaste köp

Jag köpte boken jag nämnde tidigare, samt helt fantastiskt fina Animal Spirit -kort som ska få vara en del av min morgonrutin. Älskar dem! Jag använder dem alltså så att jag ställer en fråga, till mig själv eller till universum (typ), och drar sedan ett eller flera kort som just då känns rätt. 9 gånger av 10 har budskapet med djuret på kortet passat 100% överens med det jag behövde veta just då. Häftigt eller spooky? 😉 Häftigt och så rogivande tycker jag!

En härlig mjuk halsduk som jag tycker väldigt mycket om spontanköpte jag för någon veckan sedan. Samt nya vardags vinterskor och en kurs om hur man kan använda och optimera Pinterest i ett kreativt företag. 

Lärdomar / Insikter

Tack vare mina kurser under månaden gick det upp för mig hur mycket jag älskar att möta människor i mitt jobb. Jag har känt mig ganska ensam i mitt företagande den senaste månaden på grund av 1. att jag jobbat hemifrån största delen av tiden för att inte Simba skulle behöva vara ensam så länge, 2. att kundkontakten i de allra flesta jobbuppdrag jag har haft har skett endast via mejl. Jag trivs med att jobba själv och få sköta mina uppdrag självständigt och i min egen takt, men jag inser nu att jag verkligen också behöver mötet med andra människor för att känna mig som allra mest inspirerad, kreativ och connectad. Så det är något jag få klura på framöver. Hur kan jag få in mera människomöten i mitt jobb och i min vardag utan att det blir för mycket av det goda? 

Världens bästa Simba som förgyller vardagen bara genom att finnas till <3

Mål till nästa månad

Mitt mål till november är att fortsätta med mina morgonstunder och att varje ute en stund varje dag. Min kalender är ganska fullsatt hela månaden, och det är nu det gäller att hålla fast vid mina self care-rutiner för mitt eget välmåendes skull. Mörkret och kylan gör också sitt och jag märker att jag har behov att dra mig inåt och tillbaka, mysa i soffan, läsa böcker, tända ljus och bara vara. Vila och tanka energi. Att vara ute kommer ganska av sig självt tack vare Simba. Säga nej ska jag också öva på, jag vill och kan inte fylla min kalender mera. Har ganska många sociala sammanhang inplanerade, vilket känns roligt och energigivande. Jag behöver det för att inte bli för understimulerad. Men jag vet att det även kommer att kräva ännu mera tid för återhämtning och reflektion, högkänslig som jag är.

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.