September Journal

Med inspiration från Agnes på Cashew Kitchen kommer jag från och med nu att i slutet av varje månad skriva ett blogginlägg där jag ser tillbaka på månaden som gått och svarar på olika frågor om det jag gjort, känt och upplevt. Ett sätt för mig att själv reflektera över och “paketera” det som hänt i mitt liv under månaden som gått samtidigt som kanske någon av er tycker det är roligt med den typen av inlägg.

Här kommer nu en recap av september, månaden som varit otroligt händelserik, fin, tung och lärorik.

Månadens höjdpunkter

Det finns en mega höjdpunkt som vinner över allting annat tusen gånger om. Och det är vår lilla Simba såklart ♡ Att ha en hund i huset, i livet igen är helt underbart. Jag visste att det skulle bli bra, att han skulle vara söt och gosig, men nog slog han ändå alla mina förväntningar. Visst är det jobbigt med kisspölar inomhus, att vakna på nätterna och gå ut, och att säga nej otaliga gånger per dag. Men det är värt det, ja oj vad det är värt det. Jag älskar våra gosstunder när han somnar i min famn, närvaron han sprider i oss alla är så välkommen. Och Pepe viftar på svansen och ler åt oss, han är så glad för att vi vågade ♡

En annan höjdpunkt under månaden var min Stockholmsresa! Att gå kursen i Storymetoden, att äntligen få träffa Katrin “Storycoachen” och att få lära mig så mycket nytt om mig själv var verkligen viktigt för mig. Har ett blogginlägg om det på gång, något som några av er har önskat. Snart! Och det gjorde också gott att få träffa alla mina nära och kära på andra sidan potten ♡ Tack för att ni finns!

Min matfotokurs i början på månaden var också en roligt grej som hände. Så roligt att se deltagarnas glädje och inspiration när de fotograferade. Också en milstolpe för mig själv, att inse att jag klarade det och att jag har kunskap att dela med mig av. Det var stort!

Jag har börjat måla! Det är också en höjdpunkt värd att nämna. Jag “klåttrar” med akrylfärger på canvastavlor, kan vara den mest meditativa sysslan jag upplevt. Har under säkert ett år haft en längtan efter att ta tag i penseln, go crazy med en massa färger och bara flow:a. Är så glad att jag kommit mig för, mycket tack vare Joonas som pushat mig och köpte ett staffli åt mig. Tack ännu en gång älskling.

Mitt fina yogarum som nu också blivit “ateljé”. Älskar det!

Månadens dipp

Har definitivt varit min trötthet de senaste veckorna. Eller ja, nästan hela månaden faktiskt. Har känt mig helt utmattad. Länge sedan jag varit så här trött. Både i kroppen och i huvudet. Beror säkert på många saker, som att jag hade en förkylning i kroppen i början på månaden som inte velat ge med sig, att vi inte sovit hela nätter på snart två veckor (jag lyfter på hatten till alla småbarnsföräldrar), att det händer massor med saker inom mig, den stora livsförändringen vi gått/går igenom med Simba i huset, och att det dessutom varit både fullmåne och new moon med allt vad det innebär energimässigt. Puhh säger jag bara. Men jag känner mig för första gången (kanske ever?) inte rädd för tröttheten, något som jag tidigare varit pga min tidigare sjukdomstid med konstant trötthet i ett par år. Jag vet att det går över, och jag vet att jag behöver ge mig tid för vila och återhämtning. Inte alltid lätt, men jag börjar inse hur viktigt det är att jag prioriterar det. Tänk att det ska vara så svårt att förstå?

Nya rutiner jag fastnat för

Att börja morgonen med att gå ut med Simba är faktiskt härligt, även om jag är trött. Det är så skönt att få frisk luft genast när man vaknar. Och den rutinen kommer vi att få ha i mååånga år framöver *hjärtögon* Men jag är så tacksam över att vi är två, att man kan få sig en sovmorgon om den andra är piggare.

Mina yogastunder uppe i mitt rum är också något jag försöker få till en rutin. Lyckas inte alltid, men varje dag jag börjat på det sättet känner jag mig så mycket mera avslappnad och grundad. En rutin jag verkligen till hålla fast vid.

En annan rutin jag börjat jobba på de senaste veckorna är att inte kolla på telefonen eller mejlen förrän framåt 10, 11-tiden. Så viktigt för mig att inte gå rakt in i jag-måste-göra-göra-göra -mindset:et. Ska definitivt fortsätta jobba på det och faktiskt göra det till en rutin, eller ritual som jag tycker känns finare på något sätt. Något jag gör för mig själv, för mitt välmående.

Vad jag lyssnade på

Jag har lyssnat på väldigt lite faktiskt. Yogamusik hehe. Nej men jag lyssnade ju faktiskt på Fanny & Ilas podd om stress och utmaning häromdagen, rekommenderar varmt. Annars har jag köpt ljudboken “Everything is figureaoutable” av min idol Marie Forleo. Kolla upp henne om du inte redan gjort det! Så lyssnade jag även på några korta videor av Eckart Tolle, så bra ♡

Vad jag läste

Jag läste nyaste boken i Millennium-seriern, kan vara en av mina absoluta favorit bokserier. Jag myste så i soffan när jag tog mig tid till att försvinna i fantasins värld. Jag hittad också en härligt fin bok i Stockholm, A Dogs Journey. Läste den helgen innan vi hämtade hem Simba, och det var nog perfekt timing det. En så fin bok som jag rekommenderar för alla er som har älskade änglahundar som vakar över er. Håller också på och läser en yogabok, One Simple Thing heter den. En bok som förklarar vad yoga är, och vad den gör för kropp, sinne och själ. Så bra!

Vad jag tittade på

Tittade på också på filmen A Dogs Journey, och den var nästan ännu bättre än boken. Rekommenderar varmt! Annars såg jag på Yles miniserie om psykisk ohälsa, Så jävla duktig, samt Spotlightavsnittet Diagnos Duktig. Så välgjorda, och så skrämmande. Jag kände igen mig i massor av det som de unga kvinnorna berättade om, det kunde lika bra ha varit mina ord. Fick åter en gång en viktig påminnelse om hur farligt det är att hela tiden försöka vara duktig, prestera och göra en massa. Jag har blivit betydligt bättre på att inte vara så jävla duktig, men nog sitter det i mig ännu.

Pumpa pumpa pumpa!

Vad jag åt

Pumpa i mängd och massor! I och med att jag hade ett receptuppdrag med pumpa som tema handlade jag hem flera pumpor, och i ett par veckor åt vi en hel del maträtter med pumpa i. Pumpasoppa, grytor med pumpa i, pumpacookies. Har också ätit massor med äpplen och plommon från våra träd. Helt fantastiskt att kunna plocka mogen frukt direkt från trädet, tack livet för att jag får bo här.

Senaste köp

Hehe, SIMBA. Bästa köpet på hela året ♡

Lärdomar

Att våga lyssna på min intuition. Jag vet alltid om något är rätt eller fel, om det till exempel gäller ett beslut jag ska göra. Och om jag går emot den känslan leder det sällan till något bra. Inget katastrofalt burkar hända, men jag känner på mig att ajj nu gjorde jag nog tvärt emot vad jag egentligen redan visste inom mig. Har utvecklat min intuition redan i flera år, men nu riktigt den senaste tiden har den blivit ännu starkare. Som en liten dold superkraft. Lyssnar du på din intuition?

Jag har också än en gång fått lära mig hur viktigt det är att jag tar mig tid till att vila, ha oplanerade kvällar och helger samt tillbringa tid ute i skogen.

Mål till nästa månad

Jag vill fortsätta med mina yogamornar, de gör så gott för hela mig. Jag har även börjat med den grej som heter “Future Self Journaling”, är nu på min sjätte dag och ska fortsätta med det hela månanden. Det är så utmanande och så välgörande på samma gång. Det handlar om att bryta invanda beteenden och mönster, läs mera HÄR om du är intresserad.

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari