En lyckad matfotokurs + veckans kalender

Ni vet känslan efter att man haft en stor deadline, varit med om en viktig dag, haft en fest, eller vad som helst som krävt en massa förberedelser och engagemang? Luften går liksom ur en och det blir sådär behagligt tomt i huvudet. Så kände jag igår, dagen efter min matfotokurs tillsammans med Jakobstads Arbis.

Det blev en superlyckad dag. Ah, jag är så nöjd. Och baserat på feedbacken och de glada minerna från deltagarna är jag ganska säker på att också de var nöjda. Jag är positivt överraskad över att allt det praktiska löpte så bra som gjorde, det är nämligen en hel del att tänka på när allt från mat och rekvisita till föreläsningsunderlag och upplägg ska förberedas och tänkas ut. Men jag hade inte klarat mig utan min bästa assistent Joonas som valde att lägga sin dag på att hjälpa mig ♡ Tack!

Deltagarna in action!

Nio ivriga deltagare dök upp på Villa Rosenlunden för att lära sig mera om matfotografering och styling. Vi började med en teoridel där jag delade med mig av mina bästa tips och trix när det kommer till matfoto. Sedan tog vi en liten kaffe- och chokladpaus för att sedan äntligen sätta igång med fotograferandet. Sallader var temat under den första delen av workshopen, där deltagarna fick komponera ihop sin egen sallad och fotografera den under en timme. Efter det samlades vi för gemensam lunch. Och ja, det var salladen som var lunchen 😉

Efter lunchpausen var det dags för fotosession nummer två, nu var det söta våfflor som fick ha huvudrollen. En utmaning att “ställa om” tyckte vissa, medan andra tyckte att våfflorna var betydligt lättare att fånga på bild.

Workshop del två!

Vi avlutade dagen med att mumsa i oss våfflorna och gå igenom allas favoritbilder.

När vi (jag och Joonas) hade diskat och städat upp efter oss och sedan landat hemma i soffan var jag helt slutkörd. Men slutkörd med en fin känsla i hjärtat. Det var så inspirerade och givande att få följa med hur deltagarna ivrigt prövade sig fram och var helt inne i sina kreativa bubblor. Helt underbart!

Söndagen gick åt till återhämtning på bästa sätt, hemma utan en enda plan. Salladsrester fick jag för mig att fota, och på kvällen blev vi så sugna på våfflor så dom fastnade också på bild. Det har jag enbart kursens deltagare att tacka för, jag fick massor av inspiration av att se deras bilder. Tack för det 🙂

Våffelsuget satt i ännu på söndagkväll 😉

Vad lärde jag mig av detta? Jo, att det alltid finns någon (eller några) där ute som vill ta del av det just du kan. Att du har kunskap och gåvor som dina medmänniskor kan ha glädje av att få en inblick i. Även om det kan kännas läskigt att lägga ut sig, även om det kan kännas skrämmande att lära ut något åt någon annan. Vi är här får att dela med oss av det vi kan ♡

Jag tänkte att jag snart ska lägga ihop en liten inläggsserie om matfotografering här på bloggen, kanske det skulle vara intressant för dig som läser? Inte samma sak som en kurs irl, men kanske något att inspireras och lära sig av. Tryck gärna på hjärtat under inlägget ifall du är intresserad av sådana inlägg!

Veckans kalender:

Måndag: Idag har jag ägnat förmiddagen åt mejlskrivande och lite designjobb som inte krävt speciellt mycket kreativitet, perfekt för en måndag. Salladsrester till lunch (nu finns det inte mera 😉 ) och nu har jag tillbringat ett par timmar med att redigera bilder och skriva blogginlägg. En lugn dag hemma var precis vad jag behövde efter lördagen.

Tisdag: Designjobb på schemat, bl.a. etiketter och en företagspresenation. På kvällen ridlektion 🙂

Onsdag: Här gör jag det som behöver göras, antagligen fortsättning på designjobben.

Torsdag: Flyger till Stockholm! ♡ Träff med min moster och övernattning hos en kär vän.

Fredag: Äntligen dags för kursen i Storymetoden! Kursen som blev inställt i våras när jag förra gången var i Sthlm. Nu blir den av, det vet jag. Oj vad jag väntar!

Lördag: Kursen fortsätter 🙂 Efter det hälsar jag på en annan vän i Norrköping!

Söndag: Hemresa ♡

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari