Glutenfri och vegetarisk lasagne | gf + v

Nu när vardagen är i full gång igen kan jag tycka att det är så svårt att hitta inspiration till den “vanliga” maten. Vardagsmaten som hela tiden ska göras. Det blir oftast det där samma vanliga. Någon som känner igen sig?

Och då tycker jag ju ändå om att stå i köket och laga mat. Det är något med att det är ett måste som gör att det blir mindre roligt. Till all lycka bor jag med en man som mer än gärna vill vara delaktig i matbestyren. Vi har löst vad-ska-vi-äta-idag-då -problemet genom att veckoplanera och göra storkok. Vissa veckor går det hur fint som helst, medan det andra veckor inte funkar alls. Men så är ju livet. Och jag är så tacksam de veckor det fungerar. Då finns det så mycket mera tid till annat, och dessutom så mycket färre beslut som behöver göras.

En av rätterna vi gjort flera gånger den senaste månaden är denna lasagne. Vegan och glutenfri är den, men såklart går det att byta ut mot både vanlig ost, vanliga lasagneplattor och animalisk protein.

Perfekt att värma dagen efter, den blir nästan godare av att få stå och gotta sig en natt (eller flera) i kylskåpet. För att få upp proteinhalten innehåller den röda linser och svamp. Och den veganska osten ger en så god krämighet, man skulle inte tro att den inte innehåller vanlig ost.

Så, om du också har problemet vad-ska-vi-äta-idag-då och är villig att pröva något nytt rekommenderar jag verkligen det här receptet. I mean it!

Kram på dig! // Nathalie

Glutenfri och vegetarisk lasagne | gf + v

25×25 cm ugnsform

2 dl röda linser
250 g valfri svamp
1 gul lök
500 g krossade tomater
2 tsk örtsalt
2 tsk oregano
1 krm svartpeppar
lite chilipulver
2 dl färsk, hackad babyspenat
200 g vegansk ost (Violide Original, naturell)
250 g glutenfria lasagneplattor

Värm ugnen till 175°. Koka de röda linserna i 6-7 minuter. Häll bort vattnet och ställ åt sidan. Hacka svamparna och fräs i en torr stekpanna till vätskan avdunstat. Hacka under tiden löken. Lägg till löken och stek i några minuter. Häll över de krossade tomaterna och kryddorna. Låt puttra medan du hackar spenat och river osten. Rör ner spenaten i stekpannan och rör runt några minuter till den blivit mjuk.

Häll sedan lite olja i en form och bred ut ett tunt lager av tomatsåsen. Varva med riven ost och lasagneplattor. Upprepa tills tomatsåsen är slut. Du bör avsluta med ett lager tomatsås högst upp. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Stick ner en gaffel för att testa att plattorna är mjuka. Låt stå en stund innan servering.

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari