Kurs i matfotografering – för dig som älskar att skapa

För två år sedan deltog jag i min första matfotokurs. Kursen ordnades av två kända finska matbloggare i Helsingfors. Jag var förväntansfull och ivrig, jag visste att jag var på exakt rätt plats vid rätt tillfälle. Kursen gav en stor dos inspiration och mod att våga tro mig själv. Jag kommer ihåg att jag tänkte att någon dag ska jag också hålla en likandan workshop. Någon dag ska jag dela med mig av det jag kan om det jag älskar att göra.

Och nu plötsligt kom den dagen! Det är otroligt roligt och samtidigt skrämmande att det nu är jag som ska hålla i trådarna för min första matfotokurs. Kanske den första matfotokursen någonsin i Jakobstad?

Lördagen den 7 september kl. 10-14 blir det alltså matfotokurs tillsammans med Jakobstads Arbis!

Vi kommer att hålla till vid mysiga Villa Rosenlunden. Där inleder vi med en liten teoridel där vi går igenom de sex viktigaste punkterna när det kommer till matfotografering. Bland annat ljussättning, styling, komposition, storytelling och bildredigering. Vi kommer att fundera på frågor som vad vill du berätta med din bild, vilken fotovinkel lämpar sig bäst för olika typer av mat och vad man kan tänka på vid val av props och tillbehör till bilden.

Efter teoridelen sätter vi igång med det som alla väntat på, nämligen fotograferingen. Vi kommer att ha ett fräscht lunchbord att förse oss ifrån för att skapa de önskade bilderna, där är det bara fantasin som sätter gränserna! Jag kommer självklart finnas tillhands och svara på frågor och ge tips om det behövs. Och efter att vi har fotograferat? Ja då är det självklart dags att äta och bara umgås.

Kursen är menad åt dig som är nyfiken på matfotografering och vill lära dig mera, för dig som kanske bloggar eller instagrammar om mat, och också för dig som kanske vill pröva på något helt nytt. Kom som du är, det är det allra viktigaste. Inga förhandskunskaper behövs, bara ett öppet sinne och viljan att skapa och lära sig något nytt. Fokuset under dagen kommer att vara på fotandet och det kreativa skapandet.

Men dagen kommer minst lika mycket att handla om gemenskap, det finns en otrolig kraft i att mötas och skapa tillsammans. Jag tror vi kommer att få en riktigt härlig dag ihop.

Anmälningen öppnar måndag 19.8 kl. 8! Då gäller det att vara snabb, endast 12 personer ryms med.

HÄR kan du läsa mera om kursen!

Om du funderar på något eller har önskemål om kursinnehållet är det bara att ta kontakt via info@flowkitchen.fi 🙂

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari