Att leva i tacksamhet + veckans kalender

När jag har det bra kan det ibland vara svårt att komma ihåg hur bra jag egentligen har det. När livet rullar på, när det mesta är som det ska vara och jag mår bra, ja då kan jag bli blind. Hur bakvänt är inte det?

Jag har aldrig övat så mycket på att känna tacksamhet som när jag var sjuk för flera år sedan. Varje dag skrev jag mängder i min lilla anteckningsbok. Mening efter mening om vad jag var tacksam för just den dagen, just i den stunden. Det kunde vara allt från att solen sken, att jag kunde gå och andas till att jag hade pratat med en vän eller gosat med Pepe. Alla småsaker som förgyllde min då väldigt tunga vardag. Och det var tack vare de små sakerna som jag orkade hålla kvar vid hoppet. Hoppet om att en dag må bra och få vara frisk.

Och sedan i takt med att jag började må bättre och livet började reda upp sig, ja då kände jag inte alls samma behov av att dagligen utrycka min tacksamhet. Vilket är helt förståeligt, jag behövde inte längre den livlinan på samma sätt. Eller gjorde jag?

Jag tror att vi alla behöver tacksamhet i våra liv, oavsett hur vår livssituation ser ut. Oavsett om vi lever vår dröm eller befinner oss längst nere på botten.

Nu när mitt livs pusselbitar på många sätt har fallit på sin plats kan jag ibland bli helt förskräckt över jag inte känner mera tacksamhet än jag då i den stunden gör. Hur lätt jag har att fastna i negativa tankar om struntsaker. Som att jag skulle ha glömt bort hur bra jag har det. Det gör mig ledsen, det är ju helt bakvänt att bara fokusera på det jag är tacksam för när jag mår dåligt, och inte när jag mår bra.

Den senaste veckan har jag medvetet fokuserat mycket på att känna tacksamhet för små och stora saker, och det är helt fantastiskt när jag märker hur det påverkar mitt humör. Jag blir så mycket mera grundad och närvarande i mig själv, som att jag skulle se på mitt liv med helt nya glasögon. Jag blir gladare och det blir så mycket lättare att vara här och nu.

I dag är jag tacksam för mitt mysiga kontor, för bären vi har i trädgården, för det kärleksfulla bröllopet jag fick vara med om i helgen, för att jag börjar hitta mitt sammanhang här i min nya hemstad och för mannen jag snart ska få åka hem till.

Vad är DU tacksam för?

En stor kram till dig! // Nathalie

Tänk att vi får bo nära detta <3

Och nu är det dags för höstens första veckokalender! Denna vecka sysslar jag med följande:

Måndag: I dag ligger mitt fokus på att skriva ett par blogginlägg inför veckan, förbereda texter inför mitt yrkesprov nästa vecka och lite administrativa uppgifter som mejl- och offertskickade och uppdatering av hemsidor.

Tisdag: Jobbar antagligen hemifrån med en krönika till sevendays.fi som ska skrivas och materialet till yrkesprovet som ska färdigställas. På kvällen ska jag bli fotograferad av Aria Portraits i Karleby! Ska bli spännande, hoppas på fint väder.

Onsdag: Jobb med grafiskt material till en kund.

Torsdag & fredag: Än så länge är slutet av veckan ganska långt oplanerad. Det märks att det ännu är lugnt tempo efter semestertider, vilket känns riktigt skönt. Satsar på marknadsföring och planering ifall inget annat dyker upp. Väntar på att få dela dagarna med min nya kontorskollega Annika som är tillbaka på jobbet under veckan. På torsdagkväll ska jag på höstens första ridlektion, som jag väntat!

Helgen: På lördag åker vi på utflykt till Tammerfors, varför ska jag visa då. Men en spännande dag kommer det att bli! Söndagen är oplanerad. Mera tid i bärbuskarna blir det definitivt 🙂

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.