Tack sommaren

Hej kära ni. Länge sedan jag loggade in här. Men nu är det vardag igen! Och det känns faktiskt skönt. Ännu i slutet av förra veckan kände jag mig en aning ångestfylld över att ledigheten led mot sitt slut. Jag ville inte ”ta tag i allt igen”. Men bara någon dag senare kände jag det första pirret inför hösten. Förväntan. Vad ska månne denna höst föra med sig? Men innan jag går in på det kommer här en liten recap på vad jag sysslat med sedan senast!

I sommar var jag helt ledig i tre härliga veckor. Min sista arbetsvecka var också väldigt lugn, så det kändes som att jag var ledig redan då. Trappade ner lite för att sedan logga ut helt. Jag valde nämligen att ta en paus från allt vad sociala medier heter under min ledighet, eftersom jag kände att jag behövde tid utan en massa intryck.

Och det var faktiskt jätteskönt! Några gånger kom jag på mig själv att gå in på Instagram, bara av vana, och kom oftast till andra eller tredje bilden innan jag märkte vad jag höll på med. Och varje gång insåg jag att här hade jag ju inte något att hämta. Det var hälsosamt, och lite skrämmande att inse hur mycket tid jag normalt lägger på telefonen. Jag insåg också att det är främst det som stressar mig, att veta att jag slösar tid med att skrolla. Att jag inte blir stressad av de konton jag följer. De ger istället inspiration och välbehag, vilket är precis det jag vill. Så det betyder att om jag i fortsättningen minskar min tid på SoMe får jag också mera glädje de stunder jag väljer att tillbringa tid där. Det ska jag ta med mig!

Min målbild inför sommaren <3

Vad har jag gjort när jag inte ”kunnat” lägga tid på onödigt skrollande? Jo, jag har läst. Och läst. Och läst lite till. Såklart har jag också gjort annat, men om jag ska beskriva denna sommar på något sätt så har den gått i böckernas tecken. Har läst minst 10 böcker, och lyssnat på en och annan ljudbok. Och det har varit så skönt! Älskar att läsa, men har under de senaste åren inte prioriterat tid med en bra bok. Jag hade nästan glömt bort hur avkopplande det är att få försvinna in i romanernas värld.

Men vad har jag annat gjort då? Tillbringat ganska mycket tid vid villan och varit på Ed Sheeran konsert (som så många andra). Vi hade också inflyttningsfest med långbord i trädgården och hälsade på vänner i Ekenäs. Hemma hann vi inte vara så mycket, men ändå tillräckligt för att det inte skulle kännas som att vi bara flängde på.

En magisk solnedgång vid Fäboda.

I ett tidigare inlägg skrev jag en lista på snälla saker jag ville göra i sommar, och nu när jag tittar på den inser jag att jag nog får pricka av det mesta. Serier blev det lite av, likaså tid i köket med kameran. Men det gör absolut ingenting, det är nu under hösten som inspiration för nyskapande är som allra störst.

 • Logga ut från sociala medier och minimera min skärmtiddet lyckades jag med!
 • Inte kolla mejlen varje dag, speciellt inte när jag är ledigen och annan gång belv det nog, men långt ifrån varje dag.
 • Sova mycketja det lyckades jag ytterst bra med 🙂
 • Våga ha tråkigt – nja, jag hade ju mina böcker!
 • Läsa massor med romaner – JAPP!!
 • Pyssla i trädgården (jag har hittat en ny hobby!) – pysslade faktiskt inte alls i trädgården, vi fixade det mesta innan ledigheten. Vattnat blommar har jag såklart gjort.
 • Rida och andas in hästdoft så ofta jag bara kanjaa <3
 • Titta på serier även om det är fint väder ute – återigen, jag hade ju mina böcker.
 • Sova middag, ett måste vid villan Kärlek på det!
 • Plocka jordgubbar på självplockcheck, men det var olidligt hett. Men fina gubbar fick vi!
 • Plocka hallon och vinbär från våra egna buskarjaa igen <3
 • Vara ute på havetinte så många gånger som jag hade hoppats på, men några.
 • Ha picknick i solnedgångenfick uppleva en solnedgång, och den var magisk!
 • Äta mycket glasscheck!
 • Skriva och fotografera bara för min egen skull, utan att ha bloggen eller jobb i tankarna – knäppte inte en enda bild med kameran, skrev inte många ord heller. Behövde tydligen en paus!
 • Testa fram nya recept (men bara om jag känner för, inte för att jag ”måste”) – kände inte alls för, så då det inget av det heller.
 • Röra på kroppen, yoga och mediterainte så mycket som jag hade hoppats på, men nog en del <3
 • Prioritera skogspromenader, jag behöver mera skog i mitt liv! inte alls så många som jag kanske hade behövt, men några blev det nog.
 • Bara vara ♡check!
Oj vad jag har ätit mycket frukt. Och bär! Det bästa som finns är att nu kunna gå ut och äta direkt från buskarna <3

Det var min sommar det, i väldigt stora drag. Jag är tacksam för att jag kan och unnar mig att vara ledig, för det behövdes. Nu känner jag mig utvilad och redo inför hösten. Mycket ska hända, både i jobbet och privat. Och snart ska jag berätta mera!

Hur mår ni, har ni haft en bra sommar?

Nu ska jag så småningom ta och avrunda arbetsdagen, ha det så bra så hörs vi snart igen!

Kram Nathalie

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.