Snälla saker jag ska göra i sommar

Första juli. Tempot sänks och det känns som att de flesta börjar vara lediga. Och även om värmen inte riktigt infunnit sig inser jag att vi ju faktiskt är mitt i sommaren nu. Jag har planerat att jobba ännu nästa vecka innan jag tar tre veckors semester, men som det ser ut nu kommer jag att få det mesta gjort redan denna vecka. Och vet ni, det känns mer än bra. Den här sommaren är till för att ladda batterierna, reflektera och ta en nystart inför hösten.

För några veckor sedan skrev jag en krönika om att ha en sommar utan press, läs den HÄR. Och jag vill verkligen ha en sån sommar. En sommar utan stress där vi inte planerar allt för mycket. Vi har nog varit tvungna att göra en del planer för att få det att bli som vi vill, men det känns helt okej. Och där mellan planerna, där finns det tomrum. Tomrum jag inte vill fylla med något. Inte nu iallafall.

Den här sommaren tänker jag att ska få blir en sommar där jag tar igen mig efter allt som hänt under den första halvan av 2019. För det har minsann varit tufft. Jag som hade önskat mig ett lugnare år i år har åter en gång fått inse att livet sällan blir som man tänkt sig, och att jag inte kan bestämma över dess svängar hur mycket jag än försöker. Missförstå mig rätt, helt underbara saker har hänt. Jag har hittat hem i det lilla ljusblåa huset, det går bättre och bättre för mitt företag, och jag har blivit sambo och bonusmamma. Men även om det är bra saker är det ändå megastora omställningar. Det behövs tid för att komma i kapp. Och att jag dessutom miste min älskade Pepe samtidigt som jag var mitt upp i alla andra förändringar, ja det gjorde att hela min värld vändes upp och ner. Det har krävts massor med tid för att hitta en fast grund att stå på igen.

Men nu, nu börjar jag sakta men säkert vara tillbaka. Tillbaka i mig själv. Nu kan jag tänka framåt igen, och jag har min trygga grund att stå på. Och därför ska det bli extra skönt att få ta det lugnt i sommar. Att få ladda batterierna och samla mig själv och mina krafter inför resten av året.

Den här sommaren önskar jag att ska bli en snäll en.

Snälla saker jag ska göra i sommar:

 • Logga ut från sociala medier och minimera min skärmtid
 • Inte kolla mejlen varje dag, speciellt inte när jag är ledig
 • Sova mycket
 • Våga ha tråkigt
 • Läsa massor med romaner, känner ett sådant sug efter att jag plöjde igenom två feel good romaner under midsommarhelgen
 • Pyssla i trädgården (jag har hittat en ny hobby!)
 • Rida och andas in hästdoft så ofta jag bara kan
 • Titta på serier även om det är fint väder ute
 • Sova middag, ett måste vid villan 😉
 • Plocka jordgubbar på självplock
 • Plocka hallon och vinbär från våra egna buskar
 • Vara ute på havet
 • Ha picknick i solnedgången
 • Äta mycket glass
 • Skriva och fotografera bara för min egen skull, utan att ha bloggen eller jobb i tankarna
 • Testa fram nya recept (men bara om jag känner för, inte för att jag “måste”)
 • Röra på kroppen, yoga och meditera
 • Prioritera skogspromenader, jag behöver mera skog i mitt liv!
 • Bara vara ♡

Vilka snälla saker ska du göra i sommar? Berätta!

Jag har ännu inte bestämt hur ofta jag kommer att blogga. Jag tar det som det kommer helt enkelt. Men ett intressant bloggsamarbete ska jag publicera här om nån vecka, håll utkik efter den. Veckans kalender får dock ta en sommarpaus nu, har inte så värst mycket att komma med känns det som 😉 Återkommer med den sedan i augusti!

Kram på er!

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari