Glutenfri rabarber crumble & veckans kalender | gf + v

Hemkomna efter en lugn och skön midsommarhelg vid villan, och jag undrar om jag inte borde känna mig utvilad efter alla tupplurar och långa nätter? Till viss del nog, men det tar trots allt energi att åka fram och tillbaka, packa ner och packa upp. Tar alltid någon dag innan jag “acklimatiserat” mig hemma när jag varit borta. Och idag är det visst en sådan dag.

Denna vecka och två veckor därpå är det slutsprut innan semestern som gäller. Har ett sista stort receptprojekt (yey!) att producera och lite småjobb att fixa, sen ska jag vara helt ledig i tre veckor. Välbehövligt minsann! Kommer antagligen också att jobba lite kortare dagar sedan när receptprojektet är klart, det märks och känns att det ska tas lite lugnare nu. Både i mejlen och i själen 😉

Helgen vid sommarstugan (min familj har sommarställe i Rangsby, Närpes) beskrivs allra bäst som avkopplande. Det mest ansträngande var att laga mat, vilken i och för sig kräver en del när vi var 14 pers. Men vi var ju också många som hjälpes åt. Jag hade ansvar för efterrätterna och det vi åt till de många kaffepauserna, vilket passade mig bra. En fruktsallad, en underbart god brownie med glass och färska bär (ett blogginlägg om den kommer snart!) och så en superenkel rabarber crumble som ni ska få recept på nu!

Endast fem ingredienser och max en halvtimme för tillagning, inklusive gräddning; den perfekta pajen för sommarstugan. Syrlig rabarber och knäckig smuldeg tillsammans med vaniljglass och färska jordgubbar, mums säger jag. Och de flesta andra som smakade 😉

Snabb rabarber crumble | gf + v

15 färska dadlar
2 dl mandelmjöl (går att byta ut mot t.ex. havre- eller bovetemjöl)
1 dl havregryn
en nypa salt
4 dl tärnad rabarber
1 msk kokosolja till pajformen

Värm ugnen till 175°. Kärna ur dadlarna och mixa till en kladdig deg med en stavmixer. Lägg till mandelmjöl, havregryn och salt och knåda till en kletig men smulig deg. Smörj en pajform med kokosolja. Skala och tärna rabarberstjälkarna och bred ut dem i pajformen. Smula över degen och tryck ner den lite mellan rabarberbitarna. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, degen ska få lite färg. Servera varm tillsammans med färska jordgubbar och kokosgrädde, vispgrädde eller vaniljglass.

Denna vecka ser min kalender ut som sådan:

Måndag: Förmiddagen gick åt till planering inför morgondagens receptprojekt. Och även lite fixande med två mindre kunduppdrag. Dagen blev mindre bra när bilen inte startade när jag skulle iväg och handla, fick cykla iväg och hämta J:s bil (behövde nämligen bil till butiken), och sedan hämta honom och lilltjejen när han slutade. Onödigt krångel som kanske också bidrog till att jag nu känner mig allt annat än avkopplad. Yogamattan, matlagning och en lugn kväll står näst på schemat.

Tisdag: Här ska receptvideor ska produceras hela dagen lång! Temat är grillade grönsaker, ska bli kul!

Onsdag: Ifall jag inte hinner med allting under tisdagen fortsätter jag på förmiddagen. På eftermiddagen är det äntligen dags för något jag väntat på länge, nämligen coachning med Storycoachen Katrin Sandberg! Ska berätta mera om det sedan efteråt.

Torsdag och fredag: Videoredigering vid campuskontoret. Kanske också träffa en vän som är i trakten <3

Helgen: Inga planer än så länge. Jag vill gärna fortsätta ute i trädgården och göra klart det vi började med för ett par veckor sedan. Men att ta det lugnt och hälsa på mormor som fyller år står högst på priolistan!

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari