När det inte blir som du tänkt dig + veckans kalender

Vad händer när livet tar en annan vändning än du tänkt dig och du inte kan påverka ett dugg? Blir du ett offer, känner du ilska och bitterhet? Eller ställer du om, och väljer att se det från ett annat perspektiv?

I helgen fick jag verkligen öva på just detta. Att ställa om när livet hade en annan plan än jag. Som jag berättade förra veckan skulle jag gå på en kurs tillsammans med Storycoachen Katrin i Stockholm i helgen. En kurs jag väntat länge på och verkligen känt att den är något som kommer att betyda mycket för mig (läs mera här). För ca ett år sedan skulle jag delta i en liknande kurs, och som i sista minuten blev inställd på grund av sjukdom. Så du kan gissa hur mycket jag såg framemot att det äntligen skulle lyckas? Att jag äntligen skulle få gå på min storykurs?

Men livet hade visst andra planer..

Nu kan du säkert gissa vad som hände när jag hade landat i Stockholm på torsdagkvällen? Japp, kursen blev inställd på grund av sjukdom. Varken jag eller Katrin kunde tro att det var sant. Vad är oddsen? Jag kände nog alla “sämre” känslor man kan känna där jag satt på planet. Besvikelse, ilska, ledsenhet, nedstämdhet. Hur kunde jag ha sån otur? Jag hade väntat så, och kommit till Sverige i första hand för kursen. Vad gör jag nu?

Doften av hägg är en av mina topp-tre dofter, jag älskar den!

Där och då fick jag verkligen öva på hur jag förhåller mig till yttre omständigheter som jag inte kan påverka. Kursledaren kunde ju inget åt att hon blivit sjuk, och jag kunde inte rå för att jag inte hade kollat telefonen precis innan jag gick på planet. Det fanns inget att göra, jag var i Stockholm och hade plötsligt en ganska långt oplanerad helg framför mig. Vad skulle jag göra med den tiden?

Eftersom jag tror på att livet / Universum / en högre makt finns med och ställer och styr i våra liv för att leda oss på rätt spår, tog det inte länge förrän jag började förstå vad det var för mening med det hela. Missförstå mig rätt, jag var fortfarande besviken, men jag lyckades se bortom mina egna kraschade förhoppningar och förstå att det faktiskt inte var meningen att jag skulle gå på kursen just den här helgen.

Istället behövde jag något annat. Jag behövde tid för mig själv, tid att komma ikapp allt det som hänt i mitt liv och i min vardag de senaste månaderna. Tid för reflektion. Och tid för att njuta av Stockholm med alla sina blommande träd, tid för en yogakurs tillsammans med min coola yogi moster och extra mycket kvalitetstid tillsammans med min bästa vän.

Så jag har minst sagt haft en lärorik helg. Det blev inte alls som jag trodde, istället blev det precis som det skulle bli. Kursen? Den kommer jag absolut att delta i en annan gång, då jag är redo. Kanske i september? Och då ska vi verkligen tro att timingen är rätt.

Berätta, har du nångång råkat ut för något liknade? Hur reagerade du då?

Kram Nathalie

Grönskan, doften av hägg och regn. Ahh.

Här kommer mina planer för veckan!

Måndag: Idag har jag jobbat hemma från köksbordet. Kom hem sent igår kväll så det var väldigt skönt att inte behöva göra sig i ordning och fara iväg till kontoret. Redigerade bland annat bilder från förra veckans photo shoot vid Aroma. Efter jobbet veckohandlade vi, tog hand om saker ute på gården och nu sitter jag här i soffan.

Tisdag: Kontorsdag, över en vecka sedan jag senast var där. Ska bli roligt. Webbdesign och färdigställande av en krönika står på schemat.

Onsdag: Ganska likadana jobbplaner som under tisdagen, men lunchdejt ska jag på! Och på kvällen blir det skogspromenad med fina Anki 🙂

Torsdag: Ska fixa håret hos kära mor på morgonen och sedan jobba hemifrån på eftermiddagen. Och sen ridlektion på kvällen! En ny, bekvämare ridhjälm borde jag fixa tills dess..

Fredag: Filmdag hos Tetrix. Ett Jeppis-företag jag jobbat med i sex år, alltid lika roligt att göra uppdrag där. Om du går in på deras hemsida och tittar på deras produkter kommer du att märka vad jag gör hos dem 😉

Helgen: Än så länge en helt oplanerad helg. Så sköönt. Blir antagligen pysslat en del här hemma, kanske städar vi garaget. Men skönt ska det vara att få göra det som faller en in, utan måsten och planer.

Hur ser din vecka ut?

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

4 svar

  1. Jag tror också på att sådana situationer händer av en orsak. Lite som uttrycket ” När en dörr stängs öppnas en annan. ” Kul att ni fick en fin helg ändå. Sitter faktiskt just nu på båten påväg till Stockholm. Ska bli så kul att hänga några dagar där! <3

  2. Under min studietid i Sthlm blev jag rånad, hela börsen var borta med alla bankkort,SL-kort, kontanter, och foton ? De blev en ordentlig omställning att till 110% förlita sig på klasskamrater och att be om hjälp, de är inte min starka sida. Men vilken omtänksamhet och välvilja man fick se och uppleva. ???? Och till all lycka fick tillbaka min märkesbörs innan jag åkte hem! ?Hur de gick till är en annan story ?

    1. Ojj jisses! Det vill man inte råka ut för. Men vilken tur att det ordnade sig, och säkert lärde du dig något av det hela också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari