Fröbröd med nötter och russin | gf + m

Ett glutenfritt fröbröd utan mjöl. Det ni! Bara att röra ihop och grädda. Inget jäsande eller annat som tar tid. Och dessutom är det också ganska svårt att misslyckas med den.

Jag har ganska långt slutat att köpa glutenfritt bröd från butiken. Ibland gör jag det, som knäckebröd och sånt. Met är ju så dyrt, plus att de ofta innehåller mycket konstiga ingredienser. Och ganska långt klarar jag mig utan bröd, men ibland är det gott att ha något att tugga på. Om jag då inte har något från butiken brukar det oftast bli frökäcke eller ett fröbröd som denna.

Det bästa med det här brödet är att du kan ta de nötter och frön som du råkar ha hemma. Har du inte linfrön men allting annat går det bra att lägga till mera av exempelvis solrosfröna istället. Vill du inte ha russin i kan du lämna bort dem helt eller lägga till torkade tranbär istället. Bara hur du vill ha det 🙂 K

Fröbröd med nötter och russin

1 dl sesamfrön
1,5 dl linfrön
3 dl solrosfrön
3 dl blandade nötter (jag använde Rainbow Nötblandning)
1 dl russin
4 ägg
1 dl olivolja
1,5 tsk havssalt

Sätt ugnen på 175°. Klä en brödform med bakplåtspapper. Hacka nötterna och blanda ihop med frön, russ- in och salt. Kläck i äggen och rör om ordentligt. Rör ner oljan och bred ut blandningen i formen. Strö över lite solrosfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter.

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.