Linssoppa med broccoli och spenat | gf + v

Den här soppan alltså! Jag har gjort den måånga gånger under vintern, och de gångerna den lyckats och blivit bloggvänlig har jag ju såklart inte skrivit ner något recept. Men nu äntligen fick jag till det.

Att göra en stor soppa med en massa grönsaker har blivit lite av en veckorutin hemma hos oss. Oftast har jag bara tagit det som råkat finnas, men till den här soppan ska det faktiskt vara bara broccoli och fryst spenat. Den blir härligt krämig och väldigt mättande tack vare linserna. Du kan också ta röda linser istället för gröna om du råkar ha dem hemma.

Extra gott och lyxigt blir det om du också lagar en “creme fraiche” på cashewnötter till. Om du inte testat att göra en sådan tycker jag absolut att du ska göra det nu. Så fascinerande att man kan få till något så gott på bara lite nötter, vatten och kryddor. Som en vegansk ostsås! Jag tackar den personen som någon gång kommit på detta. I receptet får du en ordentlig sats som räcker till flera portioner, så om du vill kan du börja med att först göra halva för att se om du gillar den 🙂

Ha en fin onsdag kära ni ♥

Kram Nathalie

Linssoppa med broccoli och spenat

1 dl gröna linser
1 tsk havssalt
0,5 liter vatten

1 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 broccolihuvud
400 ml krämig kokosmjölk i tetraförpackning
2 dl vatten
150 g frusen spenat
2 tsk havssalt
0,5 tsk peppar
1 tsk spiskummin
0,5 tsk chiliflakes

Lägg linser, vatten och salt i en liten kastrull. Koka i 10 minuter. Skölj under tiden broccolin och skär i mindre bitar, använd också stjälken. Spara ca 4 små huvuden. Hacka lök och vitlök. Lägg olivolja i en kastrull och fräs löken i några minuter. Häll över kokosmjölk och lägg till broccolibitarna. Koka i 10 minuter. Lägg till frusen spenat och rör som så att den tinar. Lägg till 2/3 av linserna och alla kryddor och mixa slät med en stavmixer direkt i kastrullen. Du kan också använda en stark mixer. Hacka broccolibitarna du sparat i riktigt små bitar och strö sedan på soppan tillsammans med de resterande linserna vid servering. Passar bra att äta tillsammans med en vegansk crème fraiche!

Vegansk crème fraiche

(3 dl, står sig några dagar i kylskåp)

225 g cashewnötter (ca 4 dl)
1,5-2 dl vatten
saft från 1 stor citron
1-2 vitlöksklyftor
2 msk näringsjäst
1 tsk örtsalt
lite svartpeppar

Blötlägg cashewnötterna i minst 2h. Häll bort vattnet och skölj noggrant. Lägg i en kraftig mixer tillsam- mans med 1,5 dl vatten och citronsaft. Mixa till en slät kräm, tar ca 10 minuter beroende på mixer. Du kommer att behöva skrapa ner massan från kanterna och ev. lägga till mera vatten. Pressa i vitlök (börja med en klyfta) och lägg i näringsjästen och kryddor- na. Mixa så att allt blandas. Smaka och lägg till mera kryddor/vitlök om det behövs. Ät tillsammans med rödbetsburgarna, eller som dipp/tillbehör till exem- pelvis tacos, soppa, sallad eller råa grönsaker.

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari