En ny tid börjar nu

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja det här inlägget. Vad säger man efter att livet har vänts upp och ner och ingenting är som förr? Det jag vet är att nu börjar en ny tid. En tid med att vänja sig vid något nytt. En tid med sorg, men också glädje. Äntligen är jag hemma. Även om det inte alls blev som jag hade tänkt.

Ett nytt kapitel började i helgen, när jag äntligen fick min lägenhet i Vasa tömd. Det känns så bra, den tiden var nu förbi. Nu bor jag äntligen ”på riktigt” här i det lilla ljusblåa huset. Men det går inte många stunder utan att det märks att det är någon som fattas. För två veckor sedan fick min älskade Pepe somna in. Vi hann inte riktigt med, inte någon av oss som hade honom kär. Hinner man någonsin med när något sådant händer? En tumör i levern, och sedan gick det snabbt. Inget vi kunde göra. Tomheten går inte att beskriva, inte nu. Kanske aldrig. Men jag vet att han ändå är här. Vakar över mig och ser till att jag gör det jag behöver göra. Påminner mig om allt det han lärt mig. Att vara närvarande. Att se glädjen och skönheten i det lilla, även då allt annat känns skit. Min läromästare.

Kanske kommer jag att skriva mera om honom. Men inte nu. Allt har sin tid ♥

Och det som det nu är tid för är ett nytt kontor. Jo, jag har mitt nya hemmakontor som jag älskar, men nu är det dags att hyra ett ”riktigt” kontor också. Komma ut lite mera, träffa människor och knyta nya kontakter. Att få gå till jobbet, något som jag inte varit redo för tidigare. Men nu är det dags. Så från och med den här veckan kommer jag att jobba 2-3 dagar i veckan från Campus Allegro, där jag ska hyra ett skrivbord i ett delat rum i en korridor med andra företagare. Tillbaka till platsen där allting började, där jag studerade och fick min examen i grafisk design. Tänk vad livet är konstigt ibland. Då hade jag nog inte trott att jag skulle bli en av de kreativa företagare som jobbar från campuset. Men ser man på, jag är visst där nu.

En ny tid på många sätt alltså. Och trots sorgen, trots saknaden, känns det ändå bra. Jag är på rätt plats. Jag är hemma. Och det visste han

Att nu skriva om veckans planer känns ytligt och platt. Men jag väljer att ändå göra det, för det är något jag tycker om att göra. Och det är ju det som är det viktigaste nu. Att göra sådant jag tycker om. Så ja, det här ska jag syssla med i veckan:

Måndag: Började morgonen med Early Business Brunch vid Rosenlund tillsammans med ett stort gäng andra företagare. Mentala tränaren Rolli Snellman föreläste om motivation i livet som företagare, vilket var superintressant. Är glad att jag gav mig den tiden, fick ju dessutom träffa flera bekanta ansikten. Nu har jag färdigställt ett par mindre kundjobb och ska jobba här hemifrån resten av dagen. Ett möte mot kvällen, och sedan en helt oplanerad kväll. Antagligen kommer jag att packa upp de resterande flyttlådorna 🙂

Tisdag: Campus-dag med förberedelser inför onsdagens matkurs! Skriva inköpslistor och fundera ut det praktiska. Sedan blir det lansering av en kunds Facebook-kampanj och jobb med Aromas hemsida. Kanske flytta lite grejer till nya kontoret på kvällen?

Onsdag: Handla och förbereda inför kursen är förmiddagens planer. Sedan ska jag ta det lugnt på eftermiddagen, och på kvällen blir det kurs. Första omgången av min nya kurs ”Happy Food” tillsammans med Jakobstads Arbis, ska bli spännande!

Torsdag: En lugn förmiddag för att återhämta mig efter kursen. Lunch med en ny samarbetspartner och lite småjobb på eftermiddagen. Sedan åker vi iväg på danskurs till Vasa jag och Joonas. Kommer att kännas konstigt att behöva köra hem efteråt, men tror nog det ska gå bra 🙂

Fredag: Campus-dag med Aromas hemsida och annat som behöver åtgärdas innan helgen. Ett möte i Terjärv på eftermiddagen, och sen loggar jag ut!

Helgen: Helt oplanerad, blir kanske lite renovering eller annat pyssel här hemma. Vila och återhämtning står högst på listan.

Hur ser din vecka ut? Vad gör du för att må bra under arbetsveckan? ♥

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

4 svar

  1. Åh lider verkligen med dig i sorgen <3 Men bra om du ändå kan ta dig vidare trots att det såklart är jobbigt. Du verkar ha en härlig vecka framför dig och gött med kontorsplats! 🙂

  2. Så fint skrivet inlägg! Låter bra med att ”få gå till jobbet” nu då du är redo för det som du skrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.