Chiapudding med hallon- och lakritssmak + veckans kalender

Hej måndag! Ute yrar snön och hela huset ser ut som en mindre byggarbetsplats. Vi har renoverat sovrummet hela helgen och börjar snart se ljuset i tunneln. Det är tungt, men ändå roligt att renovera, speciellt när man så tydligt ser resultatet. Har spacklat för första gången i mitt liv, och till och med lagt tillbaka strömbrytare och kontakter. Ibland lyckas man överraska sig själv.

Så den här dagen har varit en väldigt lugn en. Återhämtning från helgen, så kan det också se ut en måndag. Jag har dessutom en ganska fullspäckad vecka framför mig, med flera möten och annat spännande. Som flytt från Vasa! Tänk att den veckan kom så fort, det som kändes väldigt avlägset då i januari när vi bestämde oss. Livet alltså, tänk hur det kan bli <3

Och den här lugna måndagen till ära ville jag skämma bort mig själv lite extra på eftermiddagen och gjorde ett riktig lyxmellanmål. En chiapudding med hallon- och lakritssmak och cashewkräm. Mums säger jag bara. Länge sedan jag lagat något annat än smoothies. Kan varmt rekommendera!

Längre ner hittar du både receptet och veckans kalender. Ha en fin måndagkväll!

Kram Nathalie

Chiapudding med hallon och lakrits + cashewkräm | gf + v

2 portioner

2 dl krämig kokosmjölk (går också med annan mjölk du hellre föredrar, lämna då bort 0,5 dl)
2 msk chiafrön
0,5 banan
2 dl frysta hallon
0,5 tsk lakritspulver

Mixa kokosmjölk, chiafrön och banan med en stavmixer. Lägg till 1 dl hallon och lakritspulver och mixa lite till. Häll upp i en skål med lock, rör ner 0,5 dl hela hallon och mosa lite med en gaffel. Låt stå i minst 2 timmar så att chiafröna får svälla och do their magic. Under tiden kan du göra cashewkrämen!

Cashewkräm

0,5 dl cashewnötter
1 dl kokosmjölk
1 msk citronsaft
1-2 färska dadlar

Stavmixa cashewnötter med kokosmjölk och citronsaft. Lägg till 1-2 urkärnade dadlar, beroende på hur sött du vill ha det. Mixa tills du ha en slät kräm.

Lägg sedan de resterade hallonen i botten på serveringsglas eller glasburkar och varva sedan med chiapudding och cashewkräm. Toppa med exempelvis banan, kiwi, hallon och lite kokosflingor.

Visst är tulpanerna helt underbara? Min kvinnodagspresent till mig själv 🙂

Och nu till veckans schema! Hur ser din vecka ut?

Måndag: Som sagt, i dag har jag tagit det ganska lugnt. Ett påskrecept till ÖT och Vasabladet har jag i alla fall lagat och fotat. I min kalender stod det att jag skulle uppdatera mina portfolion både här och på aurendesign.com, så det hade nog varit bra att få gjort. Men i dag fick återhämtningen stå högst på min prioriteringslista.

Tisdag: På förmiddagen ska jag färdigställa en logo och påbörja designen av en annons. Efter lunch ska jag iväg på möte till Yoga by Anki i Larsmo, ska bli så kul att få se hennes yogastudio Yogabo. På kvällen kör jag och Pepe iväg till Vasa. Våra sista dagar i lägenheten, vilket känns både skönt och lite vemodigt. På lördag går sista flyttlasset till Jeppis, så det är verkligen nära nu!

Onsdag: Eventuellt blir det jobbdejt på förmiddagen med Veronica som driver företaget Garnknuten. Kul! Under dagen ska jag planera min nya matkurs Happy Food som jag håller tillsammans med Jakobstads Arbis i början på april. Läs mera här! Och antagligen jobba med några mindre kundprojekt. På kvällen vill jag gärna gå på yoga vid Wasa Yoga Center om jag orkar, vill passa på att använda upp mitt kort så länge jag ännu är i Vasa.

Torsdag: Krönikaskrivande till foodly.fi på förmiddagen och så möte med Aroma på eftermiddagen. Jag ska visa upp den första designen jag gjort till deras nya hemsida, ska bli spännande! Eventuellt blir det också lunchdejt med Elin på E Nyman Design, och på kvällen dansar jag och Joonas bachata 🙂

Fredag: På fredag jobbar jag med det som behövs, antagligen med Aromas hemsida eller börjar på med en logodesign till en ny kund. Fredag brukar ofta vara en just sådan dag, jag jobbar med som eventuellt lämnat under veckan eller det som är mest brådskade. Men blir antagligen en kortare dag, jag vill hinna packa det mesta innan flytten på lördag. På kvällen kommer Joonas till Vasa igen, vi inleda flytthelgen med att gå på Salsa Party till Bock’s!

Lördag: Flyttdag hela dagen lång! Som tur är lägenheten ganska tom vid det här laget, mest bara större möbler kvar.

Söndag: Jag ska ge mig själv lite egentid efter flyttandet och gå på Yoga by Ankis evenemang “Hitta stödet i dig själv” på förmiddagen. Temat den här gången är “Stärk den kärleksfulla sidan av dig själv”, vilket känns väldigt passande just nu. Sedan är det vilo- och packa upp-dag resten av dagen!

Ojdå, vilken vecka det ser ut att bli. Inte direkt små saker med flytt och allt. Wish me (us) luck! 😉

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

2 svar

  1. Riktigt trevligt skall det bli att få umgås med dig i veckan! Å fläir gang dessuutom! 🙂
    Kram från Yoga by Anki, Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari