Om att tro på sig själv + veckans kalender

Det här med att tro på sig själv och sin sak. Ibland kan det vara så väldans svårt! Varför ska det ibland vara så lätt att jämföra sig med andra, och liksom glömma bort vart man själv är på väg?

Just i dag har jag en liten dipp när det gäller motivation och att tro på mig själv och mitt företag. Jag kan inte inte riktigt sätt fingret på varför, men något är det som skaver. Jag tror att det hänger ihop med att företaget sakta men säkert växer, att jag får mera ansvar och att jag samtidigt känner mig lite spretig i allt det jag jobbar med. Vad vill jag riktigt, och vad ska jag satsa på framöver? Detta är kanske frågor som de flesta egenföretagare ställer sig själva med jämna mellanrum, speciellt i det skedet när verksamheten växer och förändras. Och det är ju egentligen väldigt positivt, man behöver ju hållas på rätt kurs och regelbundet ta sig funderare ifall företaget är på väg åt rätt håll. Ibland behöver det komma lite dippar för att man ska stanna upp och reflektera.

Men det är ganska jobbigt när det väl händer, och i dessa tillfällen är det extra lätt att fasta i “jämföringsfällan”. När det känns som att “alla andra” har allting på klart. Jag blir förvånad varje gång jag inser att jag fortfarande har en tendens att gå i den fällan, jag som tycker att jag blivit så mycket bättre att både tro på mig själv och inte jämföra mig med andra. Men där ser man, alla är vi ju bara människor och man bli aldrig “färdig” i sin utveckling. Det är en bra påminnelse, även om det kan svida lite när den kommer flygande rakt i fejset 😉

Hur är det med dig, har du lätt för att jämföra dig med andra? Och vad brukar du göra för att vända situationen? Jag är bara nyfiken, alla har vi ju våra egna knep!

En sån måndag i dag. Men nog blir det bra, jag behövde bara få skriva av mig lite. Och just det ja, under bilden finns min planering för veckan!

Dessa syrénbilder från i en skrattkväll med Janica i somras gör mig så glad i själen, så därför tycker jag de passar perfekt till det här inlägget. Man har ju alltid valet att vända sitt fokus, eller hur? För livet är ju faktiskt ganska så bra just nu.

Veckans kalender, v. 10:

Måndag: Jobbar i Jakobstad hela veckan, så skönt att få vara på ett ställe <3 Har haft en ganska slow morgon, svarat på mejl och skött om några jobbgrejer från förra veckan. För tillfället har jag en plåt med ett superbra fröknäcke i ugnen som jag senare ska fota och skriva recept på. Nu ska jag skriva klart det här inlägget och efter lunch blir det offertskrivande och planering inför de kommande månaderna. Jag ska också sätta mig ner i min yogahörna och ge mig själv tid att reflektera över vad som ger mig energi i mitt jobb och vad som tar. Vad gör jag med lätthet och vad känns tungt och oinspirerande? Ta ett papper, vara helt ärlig och se vad som kommer upp. Har du gjort det någon gång?

Tisdag: Logodesign och bildredigering på schemat! På kvällen ska vi antagligen riva tapet, hoppas det går undan 🙂

Onsdag: Förhoppningsvis kommer jag igång med designen av Aromas nya hemsida, tog lite längre tid än jag trodde att få det tekniska fixat. Ska bli kul att komma igång. På kvällen ska jag gå på yoga!

Torsdag: Fortsätta med webbdesignen och göra klart ett par andra mindre kundjobb. På eftermiddagen ska jag fixa håret hos mamma.

Fredag: Oklart vad jag kommer att jobba med, vi får se vad jag hinner med under veckan och vad som behöver göras på fredag. Lite bokföring behöver jag i alla fall ta tag i. Och sen är det fredagsmyys! Läs tapetrivning och förberedelser inför helgens renovering 🙂

Helgen: Måla väggarna i sovrummet är det största projektet, utöver det har vi som tur inga planer. Hoppas på en lika fin och solig helg som senast!

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

6 svar

 1. Jag tror de flesta företagare känner dig spretiga ibland, när företaget utvecklas, innebär det också att man måste ta vissa beslut för att komma framåt, kanske lämna bort nån tjänst, kanske ta in nåt nytt… Och det är sällan lätt att ta de besluten! Håller just nu på själv med samma process, hoho!

  1. Tack så jättemycket för din kommentar! Vad skönt att veta att man inte är ensam. Det är inte lätt, men som du säger är det ju den här processen som ska ta oss framåt. Lycka till med dina beslut! 🙂

 2. Så roligt att ditt företag växer! Förstår dock att de säkert för med sig känslor som du beskriver. Tänker ändå att de kanske är en bra sak att man funderar o h analyserar istället för att inte känna något alls? 🙂 Skrev ett lite liknande inlägg igår, men då mera om att våga vara sig själv och gå sin egna väg. Hoppas det är okej att länkar till det ifall du vill läsa! 🙂
  https://www.corinnegronholm.com/blogg/2019/3/3/vaga-vara-dig-sjalv

  1. Tack för din kommentar 🙂 Jag ska absolut gå in och läsa! Jo, nu i efterhand inser jag ju att det var en bra sak att ha en liten dipp, nu fick jag mkt mera klarhet i vad jag ska lägga min energi på framöver 🙂

 3. Jag hade i helgen som var lite liknande känsla, jämförde mig med mina kurskamrater på min utbildning. Men, efter att ha varit nere hela fredagen och tyckt synd om mig själv, gick vi på revy, så jag fick skratta bort oron. Följande kväll fick jag vara ensam hemma och lite gå igenom vad som hänt föregående dag och varför jag reagerat så starkt..sen lyssnade jag på Robbie Williams låt I love my life, som jag alltid blir på bra humör av och nu är ovädret i huvudet borta!! Jag tror det många gånger har med stress och prestation att göra, för min del. Jag måste lära mig att jag är bra som jag är, jag har kommit långt och att jag inte kan jämföra mig med andra. Att ta ett steg i taget och fokusera är viktigt för mig, däremellan vila och återhämtning. Var stolt över dig själv, du har kommit så långt!

  1. Voi tack Maria för din kommentar! Det är skönt att veta att man inte är ensam, även om det är tråkigt att höra att du också hade det jobbigt. Men tänk vad stor skillnad det gör när man vänder sitt fokus. Och jaa, vi ska no vara så stolta över oss själva! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari