Om att sakta ner istället för att öka farten + veckans kalender

Innan jag åkte på min yogaresa i slutet av november hade jag mycket jobb som behövde färdigställas. Det var ganska stora projekt, och jag hade också en hel del prestationsångest. Jag hade dessutom haft mycket på gång under hela hösten. Nya kunder, flera matkurser och så körde jag också fram och tillbaka mellan Jakobstad och Vasa. Jag insåg att jag åter en gång hade ställt till det för mig.

Vilket betydde att jag där ett par veckor innan det var dags att åka var riktigt trött. Det mesta började vara klart, jag hade bara lite småfix kvar när det gällde jobbet. Men då började jag ju såklart angsta över att jag skulle vara borta i nästan en hel månad. Vad tänkte jag med? Hur skulle jag kunna vara borta så länge, inte kan man ju göra så?

Men som tur kom jag på mig själv och mina tankar. Varför skulle jag inte kunna göra så? Jag hade jobbat my ass of hela hösten, jag är min egen chef och nu skulle jag äntligen få åka på min drömresa. Jag åkte ju för min egen skull. För att jag verkligen behövde komma iväg. Och vem är det som säger att man inte kan vara borta en månad? Eller ett halvår för den delen. Jag var inte direkt den första, eller sista, som reste iväg.

Så när hela mitt logiska sinne skrek att jag borde jobba så mycket jag bara hinner innan jag åker gjorde jag istället det motsatta. Jag saktade ner. Jag saktade ner istället för att öka farten. Jag hade kunnat trampa gasen i botten in i det sista, men jag valde att varva ner och göra det som var rätt för mitt välmående. Och egentligen var det det enda jag kunde göra rent hälsomässigt, men också för att jag redan gjort allting som behövde göras. Jag kunde förstås ha suttit där och ”låtsasjobbat” för att stilla mitt samvete, eller så kunde jag ha försökt ragga nya kunder till våren. Men bägge alternativen kändes i det läget väldigt onödiga. Och så bra det kändes när jag sedan visste att jag gjort rätt. Jag lyssnade. Och jag hann landa innan jag åkte iväg på mitt livs resa.

Det roliga var att det under yogaretreatet pratades mycket om just det här. Om att luta sig tillbaka när man allra helst vill skynda på framåt. Att bromsa, stanna upp och andas istället för att springa iväg. Den livslånga läran, den som vi får öva på varje dag.

Och övar ja, det gör jag. Så gott som hela tiden. För tillfället har jag återigen mycket på gång, både jobbmässigt och privat. Trots det känner jag mig mycket lugnare nu. Jag vet att jag måste hålla ganska hårt i bromsen, jag vet att jag måste backa. Men jag vet att jag också kan gasa på, att jag klarar det. Bara jag gasar för rätt orsak, då när det känns rätt i hjärtat, och inte gasar på för länge. Då säger kroppen till, men om jag lyssnar vet jag när det är dags att sakta ner. Ibland ”glömmer” jag att lyssna, och då vet jag allt om det. Men man blir ju bättre på det man övar på, så kanske det är därför jag känner mig lugn nu. Jag har tillit till mig själv.

Kan du sakta ner?

En av mina älsklingsbilder från resan. Frukosten vid Alchemy i Ubud som jag väntat så länge på!

Och eftersom det är måndag är det dags för veckans kalender! Den här veckan vill jag fokusera på att få tillräckligt med vila, så att förkylningen jag drog på mig skulle få en chans att försvinna. Men också för att jag känner att jag behöver det extra mycket just nu.

Vad behöver DU den här veckan?

Veckans kalender, v 8:

Måndag: I dag är det min dag, dagen då jag fokuserar på utveckling av mitt företag och produktion av innehåll. Jag är i Jeppis för tillfället, och började morgonen med en liten Pepe-promenad medan Joonas fixade frukost åt oss. Vilken lyx. Sedan tog jag mig tid att för lite yoga och meditation i mitt nya kontor på vinden. Rummet med den fina pion-tapeten jag visade förra veckan! Älskar det. Sedan svarade jag på några mejl innan jag började på med det här inlägget. Jag är så glad över min måndagsrutin, att jag skrivit det här inlägget varje vecka i över en månad. Snart är det dags för lunch och en ny Pepe-promenad, sen vet jag faktiskt inte ännu vad jag ska göra resten av dagen. Göra klart min e-bok, skriva flera blogginlägg eller jobba med annat innehåll för sidan. Men så har jag också ett par kundprojekt som jag borde ta tag i. We’ll se.

Tisdag: På tisdag hoppas jag hinna med lite ändringar i ett brandingprojekt på morgonen, och sedan har jag träff med handledare för Grow-utbildningen. Sen hem för lunch och rastning av vovven innan blir det utbildningsdag med Grow resten av dagen. Grow Business är alltså den 1,5 åriga företagsutbildningen jag började i januari förra året som ordnas i samarbete med Optima i Jakobstad. Den riktar sig till företagare som vill utvecklas och öka sitt resultat. Kan verkligen rekommendera. Nästa kurs börjar i höst, läs mera här!

Onsdag: Om jag orkar kör jag till Vasa på tisdagkväll, men jag misstänker att det inte blir så. Antagligen jobbar jag i Jakobstad några timmar på förmiddagen och kör sedan till Vasa under eftermiddagen. Har ett möte kl 15 och sedan är det kursdags på kvällen. En dag med helt tillräckligt program. Får passa på att ta micropauser under dagens lopp.

Torsdag: Joonas jobbar i Vasa på torsdag, vi håller på att färdigställa hans hemsida. Så det blir jobb med den och en annan hemsida den dagen, jag hoppas också på en Raawka-lunch 🙂 På kvällen dansar vi!

Fredag: Då ska jag jobba med några mindre kundprojekt och hoppas på att jag har flow och får det mesta klart. Dagens höjdpunkt blir en sen lunch med en kär vän som flyger till Vasa från Stockholm. Sedan ett par timmars jobb efteråt innan jag tar helg. På kvällen skulle jag gärna gå på Salsa Vaasas salsaparty, vi ska se om jag får med min partner 😉

Helgen: Packa flyttlådor är helgens tema! Och oplanerad mystid hemma. Förhoppningsvis en skogspromenad med Pepe och hans nya flickvän (en underbar liten Bernie-tjej som bor granne med oss här i Jakobstad) <3

Tryck gärna på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Då får jag en bättre inblick i vilka typer av recept och inlägg ni gillar mest. Tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.