Bönpasta med hallumi, spenat och soltorkad tomat | gf

När man jobbar hemifrån som jag är det ibland svårt att komma ihåg att förbereda luncher på förhand, för när man ändå är hemma går det ju alltid att laga något direkt. Men det tar mycket tid att stå i köket varje dag, och därför blir det ofta ganska snabba luncher för min del. Ibland bara gröt eller en omelett, eller så pasta i någon form. Pasta är nog min favorit, och går ju relativt snabbt att göra också. Och att variera i oändlighet!

Ofta lagar jag en bönpasta med hallumi, och i den slänger jag ner det som råkar finnas i kylen. Den här gången blev det baby spenat fräst i kokosolja, och lite soltorkade tomater och färsk timjan. Inte illa! Och ibland mosar jag en avokado och skär några körsbärstomater i bitar och blandar ihop allting, och vips har jag en mycket krämig pastarätt som faktiskt mättar.

Vad brukar du äta till lunch om du jobbar hemma eller har med lunchlådor till jobbet?

Ha en fin fredag!

Kram Nathalie

Bönpasta med hallumi, spenat och soltorkad tomat

2 portioner

bönpasta
1 paket hallumiost
1 msk kokosolja
80 g baby spenat (en påse)
1 tsk örtsalt
0,5 tsk vitlökspulver
1 dl soltorkade tomater
lite färsk timjan (eller annan krydda)

Koka bönpastan i några minuter, den får gärna ha lite tuggmotstånd. Skiva undertiden hallumiosten och stek i en torr stekpanna tills de är fint gyllenbruna på båda sidorna. Lägg sedan i kokosoljan i pannan och fräs spenaten i 2-3 minuter. Krydda och rör ner de soltorkade tomaterna. Skär hallumiosten i småbitar och rör ner i bönpastan tillsammans med spenaten och körsbärstomterna. Strö över lite färsk timjan och servera genast.

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.