Pastasallad med broccoli, vårlök och äpple| gf + v

Imorgon fyller jag år. 29 varv kring jorden. Det känns riktigt bra. Jag har absolut ingen ålderskris, det känns mest bara skönt att bli äldre. För det har ju bara blivit bättre med åren. Den bästa tiden är nu brukar det ju sägas, och det tror jag på. Alla perioder i livet har sina fördelar. Och att tänka att man ännu har sina bästa dagar framför sig känns sådär bra i hjärtat. För vem vet vad som väntar runt hörnet?

Och när det nu är min födelsedag ska jag bjuda familjen på kalas i helgen. Jag vet inte ännu vad jag ska bjuda på, men något salt och absolut något sött ska det bli. Den här pastasalladen är ett alternativ, tillsammans med en paj tror jag det skulle blir riktigt bra. Du har säkert smakat broccolisalladen med vindruvor och bacon, och man kan säga att det här är en lättare variant av den. Ett veganskt alternativ för den som inte äter kött eller mjölkprodukter. Istället för vanlig creme fraiche lade jag i Otaly’s havre fraiche, vilket faktiskt gjorde mig positivt överraskad. Det funkade!

Det går också bra att lägga i vindruvor såklart, det glömde jag faktiskt bort. Men jag tyckte det blev riktigt fräscht med bara äpple och så lite vårlök till. Jag har också snöat in mig på paprika kryddan med rökig smak, smoked paprika som det heter. Gillar det skarpt! Vill du istället ha en annan, lite mildare krydda kan jag tänka mig att timjan, dragon eller vitlök också skulle passa bra.

Nu ska jag sätta igång med dagens jobb, ha en riktigt fin torsdag! <3

Kram Nathalie

Pastasallad med broccoli, vårlök och äpple

3 dl valfri, kokt pasta (jag använde glutenfri penne)
1/2 broccolihuvud
1 dl äppelbitar (ca 1 mindre äpple)
1 dl hackad vårlök (går också med purjolök)
1 burk havre fraiche á 200 g
1 tsk örtsalt
1 tsk smoked paprika krydda
lite svartpeppar

Koka pastan ifall du inte redan gjort det. Skölj under tiden broccolin och skär/bryt i mindre bitar. Skala äpplet och skär också den i små bitar. Blanda broccoli och äpple i en stor skål, och lägg till hackad vårlök. Blanda havre fraichen med kryddorna i en mindre skål, och rör sedan ner i salladen. Låt pastan svalna innan du också rör ner den. Klart!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari