Gör din egen drömkarta

Drömkarta, skattkarta, dream board, vision board. Kärt barn har många namn. Jag har gjort drömkartor i flera år nu, min första gjorde jag för sex år sedan. Och som jag skrev i mitt förra inlägg (Min nyårsritual), det här är magi. Det finns en otrolig kraft i att samla sina drömmar på ett papper och sedan placera den på en plats där du ser den varje dag. På något konstigt vis, om det då är attraktionslagen, det undermedvetna eller tack vare medvetna små steg, börjar det som finns på pappret bli verklighet. Det vi skickar ut, ja det får vi tillbaka.

Jag tror att det är en blandning av alla tre som spelar in. När vi upprepade gånger ser våra drömmar och mål visualiserade framför oss börjar vi både omedvetet och medvetet göra beslut som tar oss i rätt riktning. På min första drömkarta som jag gjorde för sex år sedan hade jag bland annat en bild på en hundvalp. En kopia av Pepe, min 3,5 åriga bernie-kille. Det är klart, det var mycket som spelade in för att han bara två år senare skulle komma till oss, men ändå tror jag att min lilla drömkarta nog hade lite med saken att göra. På drömkartan fanns också bilder som relaterade till ett eget företag där jag skulle jobba med grafisk design och mat. Då hade jag gjort några få designuppdrag genom mitt då helt nystartade företag, men hade inga planer på att bli helt egen. Just sayin’.

Jag tror att det är viktigt att man har roligt när man gör sin drömkarta. Det ska inte bli för allvarligt, även om konkreta och tydliga mål gör det mycket lättare för både en själv och universum att jobba för att drömmarna ska bli sanna. Det är också mycket viktigt att inte fokusera på sådant man inte vill ha i sitt liv. Radera ordet inte, och tänk istället på sådant du vill manifestera i ditt liv. Som Marika så finurligt sa på kursen jag deltog i förra helgen: Tänk som barn när de gör sina önskelistor till jultomten. De tänker bara på saker de vill ha, de begränsar sig inte och de tror att det är fullt möjligt att få precis allting som de önskar.

Vågar man drömma, vågar man tro på att drömmarna ska bli sanna och vågar man släppa taget om slutresultatet, ja då kan vad som helst hända. Är man dessutom tacksam för det man har, för den situation man befinner sig i just nu, även om den kanske inte är det man verkligen vill, ja då blir det ännu mera spännande.

Jag tänkte visa ett par bilder från min drömkarta från förra året, 2018. Bara för att konkret visa er hur mycket kraft en sån här sak kan ha. Så mycket på den kartan blev sant, och jag har verkligen tyckt om att titta på den under året som gått. Den var som en tavla. Jag kommer inte att visa hela kartan, eftersom det blir för privat. Men några guldglimtar ska ni få se.

Vi börjar sådär smått med kamerautrustningen längst ner i vänstra hörnet. Det fanns inte många materiella saker på min drömkarta, men den lilla bilden fanns. Och bara en månad efter att jag gjorde kartan hade jag fått ett nytt jobbuppdrag som ”krävde” att jag införskaffade ett nytt objektiv. Utan att gå in på detaljer föll den liksom rakt i famnen på mig, och jag kommer ihåg hur jag småskrattade när jag såg bilden.

Våga satsa och mitt företag ger mig heltidslön. 2018 var verkligen året då mitt företag började växa. Jag vågade satsa, jag vågade kontakta nya kunder och jag vågade ta mig an projekt som jag hittills bara dröm om. Här passar de båda citaten också bra in, jag har fått säga nej till både ett och annat som mitt ego hade nog älskat, men som inte kändes riktigt rätt i hjärtat. Och att börja och göra saker innan du är redo, det har minsann varit ett mantra på många plan i mitt liv det här året.

Mitt eget bokkontrakt. Ni ser inte hela texten, men så står det över bilden på boken. Att skriva en egen kokbok blev inte av ännu det här året, och det är helt okej. När hade jag hunnit med det?! Men att hela tiden bli påmind min dröm gör gott, jag vet att det någon dag kommer att ske. Och nu har jag faktiskt börjat sammanställa min första e-bok (Flow Kitchens bästa), så kanske det är första steget!

Yogaresa till Bali. Ja, behöver jag ens säga något här? För en månad sedan kom jag hem från Asien. Och där deltog jag i exakt det yogaretreat som bilden hör till. När jag gjorde min drömkarta i januari förra året hade jag nog läst om resan, men jag hade inte bestämt mig om jag skulle åka eller inte. Det var först fyra månader senare jag bokade min plats.

Before yoga – after yoga. Denna bild är en av mina favoriter, och den här verkligen hjälpt mig att komma ner på yogamattan. Vem vill inte känna sig som enhörningen till höger? 😀 Hela den här delen på kartan har hjälpt mig att komma ihåg varför jag vill och behöver yoga.

Jag blev kär. Det känns läskigt att visa den här bilden, men jag bara måste. När jag gjorde den här kartan (8.1.2018) hade jag ingen aning om att jag redan hade honom jag skulle bli kär i i mig närhet. Men jag hade en väldigt stark tro på att det här året skulle jag träffa min livspartner, något jag inte kunde förklara ens för mig själv. Det var bara en känsla. Och det gjorde jag ju också, bara en månad senare började vi umgås som vänner, och några månader senare blev det till något helt, helt annat <3 Livet alltså?! Och såklart spelade många andra saker också in i att det blev som det blev, men jag vill tro att mitt lilla hörn på kartan gjorde sitt. Åtminstone påminde den mig om att hålla fast vid min tro, och att fortsätta skicka ut mina önskningar.

Nåjaa, nu till det roliga!

Hur gör du din egen drömkarta?

Du behöver:

  • Ett stort papper
  • En hög med tidningar (gärna lite relaterade till dina egna intressen, men inget måste)
  • Sax, limstift och dina favoritpennor
  • En spellista med musik som får dig att känna dig lugn och inspirerad
  • Kanske några brinnande ljus, och ett öppet sinne! <3

Steg 1:

Börja med att stilla dig lite. Andas några djupa andetag, känn att du är närvarande här och nu. Bestäm sedan en tid för hur länge du ska ägna dig åt att bläddra i tidningarna. 30-60 minuter är ganska passligt, eller så låter du det bara ta den tid det tar, du känner nog på dig när du är klar. För mig tog det kanske tre timmar (inte i ett streck dock).

Steg 2:

Nu är det dags att gå loss på tidningshögen! Bläddra igenom högen, och stanna alltid upp vid bilder, ord eller meningar som på något sätt tilltalar dig. Klipp ut dem och spara i en hög. Du behöver inte alltid veta varför du ska klippa ut just den bilden, utan gå alltid på den första impulsen och ta helt enkelt bilder och ord som du tycker om. Du kommer nog att få svaret på varför sedan med tiden. Andra gånger vet du exakt varför vissa bilder ska vara med på din karta, vi söker automatiskt efter det som vi längtar efter, ställt in oss på eller har behov av. Då är det bara att tacka och klippa ut.

Om det är något väldigt specifikt som du vill manifestera under året kan du också söka upp bilder eller citat på nätet och skriva ut, eller skriva ner speciella ord eller meningar direkt på din karta.

Steg 3:

När du har en passlig hög med utklippta bilder och ord och när du känner dig klar är det dags att börja limma. Lägg ut innehållet på ditt stora papper och placera ut bilderna på ett sätt som tilltalar dig. Jag brukar gruppera mina bilder i olika kategorier, som till exempel hälsa, jobb, relationer och känslor. Men det är ju såklart helt upp till dig, att ha allting huller om buller gör inte kartan mindre kraftfull. 😉

Steg 4:

När du limmat klart och är nöjd över slutresultat är ditt projekt färdigt. Grattis! Du har gjort dig själv och dina drömmar en stor tjänst. Nu gäller det bara att hitta en bra plats för ditt alster. Du ska helst kunna se den varje dag, så att placera den gärna nära sängen i sovrummet, ovanför ett skrivbord där du spenderar mycket tid eller på en annan passlig väggyta. Göm inte in den i ett skåp eller bakom en dörr. Då kommer du inte att se den varje dag, och antagligen glömmer du bort den, och då försvinner ju hela poängen med drömkartan; att gång på gång påminna dig själv om dina drömmar och önskningar.

Lycka till! Hoppas att du vill göra en egen karta. Jag tror inte du kommer att ångra det.

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.