Hej 2019 – veckoplanering och tankar om det nya året

Jag har alltid en speciell känsla inombords när ett nytt år närmar sig. Ett avslut på det som varit och något helt nytt som börjar. Det känns pirrigt och befriande, även om jag vet att det rent konkret inte sker något annat än att en siffra byts ut. Men för mig har det en symbolisk mening, och om jag kan använda det till ett sätt att utvecklas och inspireras, ja då spelar det ingen roll att livet i stort fortsätter som vanligt även det står 1.1.19 i kalendern på nyårsdagen.

Hur känns 2019 då?

Det känns bra. Riktigt bra. Hittills har jag dock mest försökt komma igen från jul- och nyårshelgen (och min resa), vilket gjorde förra veckan till en typsikt januari-antiklimax-vecka. Svårt att komma igång, jobbigt att få någon början på jobbet och den pirriga känslan över att ett nytt år börjat var som bortblåst. Men kanske det är helt normalt. Nu börjar det i alla fall kännas som att jag är tillbaka igen, vardagen är här och julen är utslängd. Igår kväll kom jag tillbaka till Vasa efter 1,5 månad borta. Först 3,5 veckor på resande fot, sedan jul och nyår i Nedervetil och Jakobstad. Känns konstigt och ovant att vara här, men ändå skönt. Nu börjar vardagen igen!

Jag har på känn att det här året kommer att föra med sig ganska stora förändringar, både i mitt företag och i mitt privatliv. Företaget kommer att börja gå mera i den riktning jag vill, vilket betyder att den grafiska designen går från att ha dragit det störst lasset till att vara en lite mindre del av verksamheten, och istället ge utrymme för projekt och uppdrag som involverar det jag brinner för allra mest, dvs. mat, foto och människomöten. Privat har förändringen redan hållit på en tid, nämligen att vänja mig vid att leva tillsammans med en annan människa efter att ha bott och levt ensam i två år. En förändring som är så välkommen, självklar och som känns 100% rätt. En helt fantastisk känsla, det är som att komma hem. Så ja, min tid kommer definitivt att tillbringas mer och mer i det lilla, ljusblåa huset i Jakobstad.

Vad vill jag göra annorlunda det här året?

2018 var i det stora hela ett fantastiskt år. Kanske det bästa året hittills, vilket säger en hel del. Men det var intensivt, jag var ofta trött och det hände massor. Jag kommer ihåg att jag under hösten önskade att 2019 skulle bli lugnare. Och det håller jag fast vid, även om jag nu vet att det kommer att hända en hel del i år också. Men jag kommer att ha ett lite annat mind set. Vara snällare mot mig själv, planera mina veckor på ett mera hållbart sätt och ta hänsyn till mina behov av mycket vila och avkoppling. Inte bara köra på och säga JA till precis allt. Ta ett steg tillbaka, känna efter och inte låta “måsten” och “borden” styra min vardag. Öva på att hitta tillbaka till mitt inre lugn, som jag fick pröva på under yogaretreaten. Utmana mig själv att rulla ut yogamattan varje dag, om det då är fem minuter eller en timme. Det är något jag insett att jag behöver för att må bra. Och jag hoppas att den insikten ska göra det hela lite lättare.

Vad har jag för planer för bloggen och Flow Kitchen?

Jag har stora planer. Som jag redan nämnde kommer det att ske en del förändringar i mitt företag, och Flow Kitchen kommer att få en allt större del i min verksamhet. Och där är det bloggen det som håller ihop allting. Det är basen. Därför vill jag satsa mera på att kontinuerligt producera innehåll som både ni (mina läsare) och eventuellt potentiella kunder kan gilla och ha nytta av. Content is king, som det påstås. För att få mera rutin på bloggandet kommer jag därför att varje måndag skriva en veckoplanering, och ta upp tankar och ämnen som just då i den stunden känns aktuella. Personligt och ärligt, och förhoppningsvis också inspirerande.

So here you go, bloggen (och årets) första veckoplanering!

Veckoplanering vecka 2

Måndag: I dag lägger jag det mesta av min energi på att landa här hemma i Vasa-lägenheten, samt planera de kommande veckornas jobb. Komma tillbaka till vardagen helt enkelt. Måndagar kommer från och med nu vara min egen dag, en dag som jag helt lägger på att utveckla mitt företag, och producera innehåll hit till bloggen. Planera, testa recept, fota, skriva och låta mig själv vara riktigt kreativ. Och det kommer inte att finnas några undantag, den här dagen är helt fredad från kundjobb och möten.

Tisdag: Mejl och mindre kundjobb som behöver fixas, och så webbsidebygge åt en kund resten av dagen.

Onsdag: Här blir det planeringsmöte angående ett större projekt som kör igång i slutet av månaden. Projektet är exakt ett sådant jag önskat mig, och handlar om receptskapande och matfotografering. Så spännande, jag kommer definitivt att berätta mera lite senare.

Torsdag: Ganska oplanerad dag än så länge, kommer att jobba med de kundjobb som behövs. Yoga på kvällen!

Fredag: Bokföring och annat pappersarbete på schemat.

Helgen: Får finbesök ända från Ekenäs hela helgen <3 Ska bli så kul.

Bilderna är lånade från unsplash.com

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari