Snabba havrekakor med jordnötssmör och torkade tranbär | gf + v

Att man kan känna sig lite stressad just den här tiden på året är ju inget konstigt direkt. Och man vill helst inte besvära sig med att börja experimentera med nya recept inför julen, det ska vara säkert och välbekant. Men om man ändå vill testa något nytt, och gärna något som är hälsosamt också, ja då kan det här receptet vara värt att pröva på. 

För dessa havrekakor med jordnötssmör och torkade tranbär är verkligen superlätta att göra. Och det krävs inte alls många ingredienser. Bara att smälta, röra ihop och klicka ut små kakor på en bricka. In i kylskåpet eller frysen en stund, och vips, färdiga kakor att ha som mellanmål under julstöket. 🙂

Tranbären ger en liten tvist, så lämna inte bort dem. Det går också att lägga till lite hackade nötter tillsammans med havregrynen så att kakorna får lite mera crunch. 

Kram Nathalie

Snabba havrekakor med jordnötssmör och torkade tranbär | gf + v

10-12 st

3 msk kokosolja
1/2 dl osötat jordnötssmör
2 msk kokosnektar (eller annan valfri sötning, t.ex. honung)
2 msk kakao
2 dl glutenfria havregryn
1 dl torkade tranbär
nypa havssalt

Smält kokosolja, jordnötssmör och kokosnektar i en liten kastrull. Ta bort från plattan och rör ner kakao, havregryn, tranbär och havssalt. Låt stå en liten stund. Bred ut bakplåtspapper på en bricka eller ett skärbräde, och klicka sedan ut ca en matsked stora kakor. Ställ i kylskåpet i 4-6 immar för att stelna. Förvaras kallt. 

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

2 svar

  1. Jag torkade egna tranbär och la enbart till en halv honung pga att tranbären jag använde var djupfrysta som jag hade tinat upp och torkat i ugnen utan sötning. Det blev dock fortfarande en aning för sött allt som allt tyckte jag. Så nästa gång tror jag att jag håller mig exakt till receptets 2 msk honung (trots de osötade tranbären). Goda blev dem i vilket fall som helst.

    1. Hej! Vad roligt att du testat kakorna 🙂 Jag tycker det blir passligt sött med honung tillsammans med de osötade tranbären. Börja men 1 msk ifall du är rädd att det blir för sött 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.