Glutenfritt bananbröd | gf + m

Banana bread. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt laga bananbröd, och aldrig har jag kommit mig för. Men nu råkade det finnas två väldigt mogna bananer som verkligen behövde användas, så nu passade jag äntligen på. Och gott blev det!

Det doftade härligt i hela huset när bananbrödet gräddades. Nästan så att jag inte kunde hålla mig att skära upp en bit innan brödet hade svalnat. Jag gjorde brödet på havre- och mandelmjöl, men det går säkert att byta ut mot andra mjölsorter om du inte råkar ha dem hemma. Bananbrödet går bra att äta som sådant, den är så saftig och söt i sig. Men en rejäl klick smör på är också gott, eller varför inte lite jordnötssmör. Nästa gång ska jag sätta till lite kakao i smeten också, kombinationen banan och choklad blir ju sällan fel. 

Ha en riktigt skön helg, och kanske bananbrödet passar bra till farsdagsfrukosten på söndag? 

Kram Nathalie

Glutenfritt bananbröd

1 dl glutenfria havregryn
2 dl havremjöl
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 mogna ekologiska bananer (ca 2,5 dl mos)
2 ekologiska ägg
0,5 dl vegetabilisk mjölk (jag använde krämig kokosmjölk)
1 mogen ekologisk banan som dekoration

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Mosa bananerna och lägg till i mjölblandningen tillsammans med ägg och mjölk. Rör om väl, smeten ska vara kladdig. Täck en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Skär en banan i två delar (på längden) och tryck lätt ner den ovanpå smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt brödet svalna innan du skär upp den. 

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari