Raw kokosbollar med lakrits | gf + v

Fredag och helg. Vilken härlig känsla. Den här veckan har inte varit den allra bästa, men nu i efterhand kan jag ändå tycka att den varit helt okej. Tänk så fort man kan ställa om och glömma de lite jobbigare situationerna. Nu ska jag riktigt snart ta och avsluta arbetsdagen och göra mig iordning inför en 30-års fest. Ska bli kul. Sedan har jag en helg helt utan planer framför mig, bara en massa mys. Så välbehövligt. <3

Men nu till det jag egentligen skulle skriva om!

Lakrits och salmiak måste ju vara något av det bästa som finns. Och  tillsammans med choklad blir det extra gott. Det tycker jag i alla fall. De här kokosbollarna rullade jag till ett event som ägde rum igår, och ska nu passa på att önska trevlig helg med recept på dem också. Hälsosammare kokosbollar kan man ju variera i all oändlighet, och det här receptet är egentligen ingenting märkvärdigt. Men att lägga i rålakritspulver ger verkligen en fin tvist. 

Kokosbollar med lakritssmak


1 dl mandlar
1 dl havregryn
12 st färska dadlar
0,5 dl rå kakao
2 msk kokosolja
en nypa salt
0,5-1 msk rålakritspulver
kokosflingor att rulla i

Mixa först mandlarna till ett grovt mjöl i en matberedare eller med en stavmixer. Ta bort kärnorna ut dadlarna, och lägg i matberedaren tillsammans med havregryn, kokosolja, kakao och salt. Mixa till en kladdig deg. Lägg till sist till lakritspulvret. Börja med 0,5 msk och lägg till mera efter smak. Rulla till bollar och rulla i kokosflingor. Förvara i kylskåpet.  

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari