Hallonrawcake i två lager | gf + m

Hej på er!

Tusen tack för all den fina responsen jag fått för nya Flow Kitchen! Det värmer något otroligt, och jag är så glad över att ni gillar det jag byggt upp. Nu ska jag andas ut lite, och sedan flytta över alla recept från Foodly, bygga vidare på sidan och producera nytt innehåll. Kom gärna med önskemål om vad du vill läsa om och/eller vilka recept du vill se.

Men för att fira att sidan nu varit live hela tre dagar ska jag dela med mig av receptet på den söta lilla hallonrawcaken som var med på bild i det första inlägget. Raw betyder alltså att kakan inte varit i ugnen, det är bara att mixa ihop de olika lagren och sedan frysa kakan i några timmar innan servering. Alla fina näringsämnen hålls då kvar och kakan blir en riktig näringsbomb! Den är sötad med honung och dadlar, och innehåller varken gluten, ägg eller mjölkprodukter.

Ha en riktigt fin helg kära ni! Jag ska tillbringa min i det lilla ljusblåa huset med Pepe och min pojkvän Joonas, kanske vi tar en tur i svampskogen om vädret tillåter. Och så ska jag vila och ha datorfri tid, det behövs minsann efter en intensiv jobbvecka.

Kram Nathalie

 

Hallonrawcake i två lager

16 cm springform, 6-8 bitar

Botten:
2 dl valfria nötter
10 färska dadlar
1/2 tsk salt

Fyllning:
200 g cashewnötter (gärna blötlagda i minst 3h)
1,5 dl krämig kokosmjölk
1 citron
1/2 dl flytande honung
1 dl smält kokosolja
2,5 dl frysta hallon

1. Blötlägg cashewnötterna ifall du inte gjort det. Börja sedan med botten. Ta bort kärnorna ur dadlarna. Mixa nötterna i en matberedare eller strak mixer.  Lägg till dadlarna och salt och mixa till en kletig deg.

2. Täck botten i en mindre springform med bakplåtspapper och tryck ut degen i formen. Ställ i frysen medan du gör fyllningen.

3. Smält kokosolja i en liten kastrull och låt svalna. Häll sedan bort blötläggningsvattnet från cashewnötterna. Lägg i en matberedare eller stark mixer tillsammans med kokosmjölk, saften från en citron och honung. Mixa tills du har en helt slät och krämig konsistens på fyllningen. Häll i den smälta kokosoljan och mixa lite till.

4. Ta sedan ut kakan ur frysen och häll över ca hälften av fyllningen. Ställ tillbaka i frysen medan du gör det andra lagret.

5. Lägg i hallonen i mixern med den resterande fyllningen och mixa tills den är slät och fint rosa. Ta formen ur frysen och häll det rosa lagret över det första ljusa lagret. Frys i minst 3 timmar. Tina en stund innan servering. Dekorera med exempelvis kokosflarn, kakaonibs och hallon.

 

 

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari