Saftig glutenfri äppelkaka | gf + m

 

Hej på er!

Hur har ni det? Hur har september börjat? Tänk, det är officiellt höst nu. Dags att tända ljus, krypa ner under mysiga filtar och klä sig i tjockare tröjor. Härligt! På något sätt känns det som att livet börjat på nytt, så som det känns varje höst. Jag har haft en riktig rivstart den senaste månaden med flera nya (och gamla) projekt med företaget, och det har varit lite stressigt ibland. Men jag tycker ändå att jag fått bevarat den sköna känslan från sommaren. Hållit kvar lugnet, och tagit en dag i taget. Och det känns otroligt bra, speciellt eftersom jag alltid varit den som stressat och grubblat inför framtiden. Orden “tänk om…” har varit mina ledord. Ord som ju egentligen inte finns. Men nu har jag försökt stoppa mig själv varje gång jag börjar tänka i de banorna. Inte alltid så lätt, men det blir enklare. Har du något invant tankemönster som du faller tillbaka till extra ofta?

Höst betyder ju också äpplen, och nu är det minsann dags att skörda dem!

Den här äppelkakan gjorde jag i helgen, med äpplen plockade från träden i en mysig liten trädgård bredvid ett ljusblått gammalt hus. Huset där jag kommer att tillbringa mycket tid framöver. Och där jag kommer att baka många äppelkakor! Livet är allt härligt just nu. Den här kakan ska vi förresten baka på lördagens Tycka om dig själv -dag, hoppas den kommer att vara omtyckt. Recept finns längst ner ifall du vill testa.

Nu ska jag fortsätta med förberedelserna inför lördagen, ha en riktigt fin helg kära ni!

Kram Nathalie

 

Saftig äppelkaka (G, M)

(ca 15×20 cm form)

10 st färska dadlar
2 ägg
3,5 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 msk kanel
1 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
en nypa salt
3/4 dl smält kokosolja
3 dl rivet äpple
4-5 skivade äpplen att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Stavmixa dadlar och ägg till en slät smet och rör ner kokosoljan. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner i äggsmeten. Tillsätt sist rivet äpple. Smörj och bröa en form med mandelmjöl och häll i smeten. Toppa med äppelskivor, radade i önskat mönster. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

 

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari