Flow Kitchen’s nice cream guide

Nice cream – Världens enklaste glass!

Strålande sol och en svalkande glass i handen, den allra bästa kombinationen en varm sommardag. Men alltid har du inte glass i frysen, eller tid att gå till butiken när suget smyger sig på. Och kanske du av olika orsaker inte äter traditionell glass gjord på mjölk och tillsatt socker. Då är hemmagjord nice cream räddaren i nöden! Nice cream är hälsosam och mjölkfri glass gjord på fryst banan. Det är enkelt, gott, och kan varieras i all oändlighet. Det är dessutom ett perfekt sätt att få användning för mogna och bruna bananer.

Jag försöker att alltid ha några frysta bananer i frysen, för säkerhetsskull liksom. Min personliga favorit är nog chokladsmaken, chokladälskare som jag är. Men hallon och lakrits är också en klar favorit. Längst ner hittar du tips på fyra olika smaksättningar, och ja, choklad och hallon-lakrits finns självklart med 🙂

Nu vill jag så gärna höra, vilken är din favoritsmak? 

Kram Nathalie

Så här gör du:

Steg 1: Skiva bananen i slantar.

 

 

Steg 2: Placera bananslantarna åtskilt på ett fat och ställ i frysen.

 

Steg 3: Mixa de frysta bananslantarna i en matberedare, stark mixer eller med en stavmixer.

 

Steg 4: Klart! Enkelt va?

 

Steg 5: Ät glassen som sådan eller smaksätt med bär, frukt eller annat gott! Nedan kommer 4 tips på olika smaksättningar. Enjoy!

 

Choklad & jordnötssmör

3 små-medelstora bananer
2 msk kakao
1 msk jordnötssmör
lite flingsalt

Mango & lime

3 små-medelstora bananer
150 g fryst mango
saft från 1/2 lime

Lägg till ingredienserna till den valda smaksättningen i bananglassen, och mixa sedan till en jämn och fin mjukglass. Serveras med fördel genast, går också att frysa ner. Alla smaker ger 3-4 portioner glass.

 

Hallon & lakrits

3 små-medelstora bananer
2 dl frysta hallon
1 tsk rålakritspulver

Mint

3 små-medelstora bananer
1/2 tsk pepparmintolja
1,5 tsk valfritt grönt pulver, t.ex. matcha eller vetegräs
1 msk honung

Lägg till ingredienserna till den valda smaksättningen i bananglassen, och mixa sedan till en jämn och fin mjukglass. Serveras med fördel genast, går också att frysa ner. Alla smaker ger 3-4 portioner glass.

 

Denna guide publicerades även i Vasabladet och ÖT:s sommarbilaga juni 2018. 

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari