Mjölkfri isglass med melon, jordgubbar och lime | gf + v

Helt otroligt. Termometern visar 25°, det blev visst högsommar sådär plötsligt. Vad passar då bättre än iskall glass gjord på fräscha frukter?

Jag lärde mig att tycka om (läs älska) vattenmelon på en strand på Rhodos för fem år sedan. Innan dess hade jag ogillat (läs hatat) både smaken och doften, tror jag hade en mindre trevlig upplevelse när jag var liten. Men nu är jag så glad att jag kom över min fobi, och att jag kan njuta av en av mina favoritfrukter numera. Tycker du om vattenmelon?

Nu när det faktiskt är sommar på riktigt är det också, för min del iallafall, att starta upp glassfabriken igen. Att göra egen glass är både lätt och hälsosamt, och det går att variera smakerna i oändlighet. Ta en titt i kategorin ”Mjölkfri glass”, där finns flera goda recept!

Första nya glassen jag testade på den här säsongen var en isglass på enbart vattenmelon. Den blev god, men lite för söt och ”melonig” för min smak. Men nu i andra omgången lade jag till både jordgubbar och lime, och det blev så mycket bättre! Somrig (men inte för söt), syrlig och fräsch. Det enda du behöver är 10 minuter extra tid, en mixer eller stavmixer och glassformar. Sen behöver du ungefär en timmes tålamod, och sen är det bara att njuta!

Nu ska jag ta mig en glass, göra klart det sista med jobbet för den här veckan och sen hoppa på tåget ner mot huvudstaden. Ha en riktigt fin sommarhelg kära ni!

Kram Nathalie

Mjölkfri isglass med melon, jordgubbar och lime

10 glassar, det går bra att halvera receptet

1 kg vattenmelon
250 g frysta jordgubbar
1 lime

Skär melonen i bitar. Mixa till saft. Lägg i jordgubbar och saft från en hel lime. Mixa slät. Häll i glassformar och frys i 1-2h. Använder du glassformar med träpinnar ställer du formen i frysen i ca 15 min innan du trycker ner träpinnarna, annars sjunker de ner i glassen 🙂

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.