Glutenfria havre- och morotsscones med rödbetshummus | gf + m

Hejsan!

Hur är det med er? Visst är det härligt att vi fått ha så härliga sommardagar nu redan? Det är ju faktiskt bara maj ännu! Det känns helt overkligt. Hoppas verkligen att det håller i sig. Igår kväll när jag hade kommit hem från villan och hade fixat lite här hemma tittade jag ut mot havet och kände att jag bara måste ut och njuta av den fina kvällen. Med ett tomt kylskåp fanns det inte så många andra alternativ än att fixa till lite frukostmat till middag, så det fick bli en stor smoothie och en glutenfri semla med avokado som åkte ner i min lilla väska. En filt, den sista Harry Potter boken och en vattenflaska åkte också ner, och jag cyklade de några hundra metrarna ner till vattenbrynet. Hittade en perfekt plats där jag bredde ut filten, dukade fram min lilla middag, lutande mig mot en klippa och bara njöt av solen, havet och känslan jag hade just då. Och ja, smoothien och den något torra semlan smakade helt underbart där ute.

Det här är något jag definitivt kommer att göra om. Brukar du äta ute i naturen?  

På tal om glutenfritt bröd. Med tanke på att jag har en blogg med fokus på glutenfria recept är det lite konstigt att här nästan inte finns några recept på bröd alls. Whaat? Bröd är ju det man först tänker på när man vill eller blir tvungen att lämna bort vetemjöl ut sin kost. Jag har helt enkelt aldrig riktigt lagt mig in i det där med att baka bröd. Jag äter inte bröd så ofta, och när jag väl gör det köper jag. Men det är svindyrt att köpa glutenfritt bröd. Därför ville jag testa på att göra någonting som går snabbt och enkelt att göra, och som det typ är omöjligt att misslycka med. Och då blev det scones!

Hade jag haft kvar av dessa ännu i går kväll hade min utemiddag blivit ännu lyxigare. Kanske jag ska ta och göra dem igen här någon dag. Och tillsammans med rödbetshummusen och groddarna till blev de riktigt mättande och goda. Testa om du vill 🙂

Ha en superfin vecka allihopa!

Kram Nathalie

Glutenfria havre- och morotsscones

(12 st)

4 dl havremjöl
2 dl glutenfria havregryn
2 msk fiberhusk eller psylliumfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
4 ägg
5 dl riven morot (ca 4 normalstora morötter)
solrosfrön att toppa med

Värm ugnen till 175°. Smält kokosoljan och riv morötterna. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Lägg till kokosoljan och riven morot och rör om. Låt stå i ca 5 minuter. Klicka sedan ut degen till 4 st scones på en plåt täckt med bakplåtspapper. Vät fingrarna med lite vatten och forma den kladdiga degen till jämna och runda scones. Strö över lite solros- och/eller sesamfrön och grädda sedan i ugnen i 20-25 minuter.

Rödbetshummus

3 st kokta rödbetor
1 paket kikärter (á 290 g)
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
0,5-1 dl vatten
1 tsk örtsalt
chiliflakes

Mixa alla ingredienserna med en stavmixer. Börja med 0,5 dl vatten och öka sedan mängden vätska tills du har önskad konsistens på hummusen. Smaka och tillsätt mera örtsalt om det behövs.

Ät tillsammans med scones eller annat bröd, eller som tillbehör till sallad, wraps eller grönsaksdipp.

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari