Nachos med pulled oats, guacamole och vegansk creme fraiche | gf + v

Nachos till fredagsmyset?

Jag har riktigt blivit hooked på nachos den senaste tiden. Det är så gott! Älskar att få äta med händerna, och att gotta ner sig framför en bra film eller serie. Där har ni mina fregdagskvällar! Oftast har det blivit vegetariskt med pulled oats istället för malet kött eller kyckling. Det känns så bra att det går att göra typiska “fredagsmysrätter” på ett lite annorlunda sätt, och att det faktiskt smakar nästan likadant. Guacamolen och creme fraichen gjord på cashewnötter gör verkligen sitt de också, för sås till nachos är ju det allra viktigaste!

Det här receptet är ett typsikt tömma kylskåpet -recept. Råkade ha massor med grönkål, en lite trött paprika och en öppnad förpackning med tomatkross hemma. Och ett paket pulled oats då såklart. Sprang iväg till butiken och köpte en påse med nachos, och fixade ihop denna måltid. Och därmed var den fredagen räddad!

Ha en riktigt skön helg, jag hänger med mina tjejer i Tallin för tillfället 🙂 Läs spa, mat och mys! …inga nachos för mig den här fredagen med andra ord. Men kanske nästa vecka?

Kram Nathalie

Pulled oats -nachos med grönkål, paprika, basilika och tomat

(3-4 portioner)

1 paket Pulled oats, nude
1/2 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3 dl färsk grönkål i bitar
1 paprika
3 dl krossad tomat
1 tsk örtsalt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
svartpeppar
1 kruka färsk basilika
nachos

Hacka löken och stek hastigt i en stekpanna. Pressa i vitlöksklyftorna. Skär pulled oats bitarna i lite mindre bitar innan du lägger dem i stekpannan. Stek i några minuter tillsammans med löken och vitlöken. Hacka paprika och lägg i tillsammans med grönkål. Häll över de krossande tomaterna, krydda och låt puttra i ca 10 minuter. Rör ner färsk basilika strax innan servering. Ät tillsammans med nachos, guacamole och vegansk creme fraiche.

 

Guacamole

1 avokado
2-4 msk valfri mjölk, jag använde krämig kokosmjölk
örtsalt
citronsaft

Mosa avokadon med en gaffel. Rör ner vätskan för att göra guacamolen mera flytande. Lägg till citronsaft och örtsalt.

Vegansk crème fraiche

2 dl cashewnötter
1-1,5 dl vatten
saft från 1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 msk näringsjäst
0,5-1 tsk örtsalt

Blötlägg cashewnötterna i minst 6h. Häll bort vattnet och skölj noggrant. Lägg i en kraftig mixer (eller matberedare) tillsammans med 1 dl vatten och citronsaft. Mixa till en slät kräm, tar ca 10 minuter beroende på mixer. Du kommer att behöva skrapa ner massan från kanterna och eventuellt lägga till mera vatten. Ha tålamod, den blir nog slät. Pressa i vitlök och lägg i näringsjästen och kryddorna.  Smaka, och lägg till mera kryddor om det behövs.

 

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari