Veganska och glutenfria fastlagsbulle-wraps utan raffinerat socker | gf + v

Har du ätit din första fastlagsbulle ännu?

De har börjat dyka upp på caféer och i mitt flöde på Instagram, snart är det februari och fastlagsbullens tid! Och eftersom det idag är januaris sista dag tycker jag det passar bra att inleda säsongen redan nu. För om man börjar tidigt hinner man ju äta många bullar, eller hur?

Förra året testade jag att göra en lite hälsosammare variant av fastlagsbullen och hittade ett recept på Hannas blogg som jag fastnade för. Veganska, gluten- och sockerfria wraps! I orginalreceptet var wrapsen fyllda med mandelmassa och kokosgrädde, men jag lade också till lite hallonsylt i mina. Vill du baka en hälsosammare och lite annorlunda fastlagsbulle ska du absolut testa dessa. Jag minns ännu hur lycklig jag blev över att de blev så goda, det tog inte många dagar (timmar) innan alla blivit uppätna. I år vill jag också pröva på att laga raw fastlagsbullar, har sett flera intressanta kreationer som verkligen skulle vara roligt att testa. Men jag har ju många veckor på mig ännu!

På tal om januari.. Vart tog du vägen?! 2018 fick nog en riktig rivstart, det har hänt massor i mitt liv på bara 4,5 veckor. Och 28 år ung har jag hunnit vara i snart en vecka. Jag ser verkligen fram emot vad det här året har att bjuda på om det fortsätter på samma sätt, både privat och karriärmässigt, och kanske framför allt i min egen personliga utveckling. Har så mycket jag skulle vilja skriva om, tankar som vill bli till ord och erfarenheter som väntar på att bli delade. Vi får se, kanske den rätta plasten dyker upp snart.


Nu ska du ha en riktigt skön fortsättning på veckan, och jag tycker verkligen att du ska testa wrapsen! Okej? 

// Nathalie

 

WRAPS

4 st wraps

2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten
2 msk kokossocker
2 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk potatismjöl
3/4 msk fiberhusk
3/4 tsk bakpulver
1 msk smält kokosolja
3/4 tsk kardemumma
1 nypa salt
1/2 dl valfri mjölk (jag använde havremjölk)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225C.
2. Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda chiafröna med vattnet, rör om tills du har en geléaktig massa.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
5. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn deg i en skål. Låt degen svälla ca 5 minuter.
6. Dela degen i 4 lika stora delar.
7. Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Kavla degen tunt, ca 2-3 mm tjock.
8. Grädda i 5-7 minuter. Låt svalna innan servering.
9. Bred på mandelmassa, hallon-chiasylt och klicka på kokosgrädden, vik ihop, servera och njut!

 

MANDELMASSA

1 dl mandelmjöl
3 msk valfri mjölk (jag använde havremjölk)
1 msk agave sirap

Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Tillsätt mera vätska om massan blir för tjock.

 

HALLON-CHIASYLT

2 dl hallon
1,5 msk agavesirap
1/2 msk chiafrön

Koka upp alla ingredienserna i en kastrull. Låt sylten svalna och tjockna.

 

KOKOSGRÄDDE

1 burk kokosmjölk á 400 ml (kyld över natten)
1 msk citronsaft
1 msk agavesirap

Gröp ur den tjocka grädden som stigit upp till ytan i burken med kokosmjölk. Vispa till en fluffig grädde tillsammans med citronsaft och agavesirap.

 

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.