Spagetti med köttfärssås utan spagetti och köttfärssås | gf + v

Hur menar jag riktigt nu, tänker du kanske?

Precis som rubriken säger faktiskt! Spagetti med köttfärssås, men helt utan både spagetti och köttfärssås. Receptet hittade jag i boken Food Pharmacy, som du för övrigt måste läsa om du är ens en gnutta intresserad av tarmflora, antiinflammatorisk mat och hur kosten inverkar på vårt välmående. Jag gjorde vissa ändringar i receptet, men grundidén kommer från boken. Istället för spagetti har du zucchinipasta, som du gör med en potatisskalare, grönsakssvarv eller spiralizer. Och istället för köttfärssås en smakrik gryta/sås gjord på svarta belugalinser, tomatkross, morot, babyspenat och vitlök. Mums säger jag bara! Väldigt rena smaker, inga konstigheter här inte. Har du tid låter du såsen puttra på spisen en längre tid, eller så gör du som jag och fixar ihop en lunch på lite över en halvtimme!

Enjoy!

Spagetti med köttfärssås utan spagetti och köttfärssås

(4 portioner)

2 dl belungalinser
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt

500 g krossade tomater
2 morötter
2 nävar babyspenat
1 msk kokosolja
1-2 tsk örtsalt
svartpeppar och lite chilipulver

2 st zucchini


1. Skölj linserna och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka vitlök och lägg i kastrullen tillsammans med saltet. 

2. Skala och riv morötterna grovt och skölj babyspenaten. Häll bort vattnet från linserna när de är mjuka, det tar ca 25 min. Lägg till de krossande tomaterna samt kokosolja i kastrullen och koka upp. Krydda med örtsalt, svartpeppar och chili. 

3. Lägg till de rivna morötterna och spenaten och låt puttra en liten stund till. Gör under tiden pasta av zucchini med en potatisskalare, grönsakssvarv eller spiralizer. 

4. Smaka av såsen med mera salt och/eller peppar. När du är nöjd stavmixar du såsen i ett par minuter för att göra den lite slätare. Majoriteten av linserna får dock forfarande vara hela för lite crunch. Servera tillsammans med zucchinipasta och lite färsk babyspenat. 


Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

2 svar

  1. Hej!
    Jag har nyligen hittat din blogg men redan läst mig långt bak i arkivet. Du verkar ha en så sund inställning till kost och hälsa! Jag har också läst boken Food Pharmacy och undrar hur du tänker kring den då den är, eh, rätt så drastisk. Har sett att många av dina recept inkluderar pasta t.ex. och det är ju något som boken pretty much förbjuder. Skulle gärna höra hur du resonerar kring detta?

    Tack för en superbra blogg, är definitivt en ny trogen läsare!

    1. Hej! Vad roligt att du hittat hit, och du är så välkommen att stanna! 🙂 Jag tycker jättemycket om Food Pharmacy, jag har fått mkt inspiration och kunskap från den. Angående att den har ganska tydliga riktlinjer tänker jag att alla måste ta till sig den infon de vill och kan, och så lämnar man bort resten om det känns för strängt. Anpassa det till ens egen livssituation helt enkelt. Jag försöker tänka att jag inte ska förbjuda något, det har jag gjort tidigare och det funkar inte för mig. Som de säger i boken, fokusera på det du kan lägga till istället för det du ”borde” lämna bort. Här har jag skrivit en text baserat på deras teorier: https://sevendays.vasabladet.fi/kronikor/nathalie-auren/en-gladare-mage-med-food-pharmacy Och glutenfri pasta äter jag ett par gånger i veckan för att det är gott och enkelt, då orkar jag inte tänka på att det kanske inte är det allra hälsosammaste 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.