Glutenfria våfflor med kardemumma | gf + m

Äntligen har jag ett våffeljärn!

Det har jag kanske redan sagt, men eftersom jag är så glad över det säger jag det ännu en gång, hehe. Igår hade jag en riktig må bra-söndag med mig själv och gjorde bara sådant jag blir glad av. Sov länge, lyssnade på en podcast i sängen, steg sedan upp så småning om upp och lyxade till det med en våffelbrunch. Så gott! Och innan jag högg in tog jag fram kameran och försvann i mitt flow. En sån härlig känsla. Har inte hållit i kameran sedan innan jul, så det var verkligen på tiden! Nu flödar inspirationen igen.

Efter min brunch stack jag iväg och dansade. Och vilken danstimme sedan! Jag prövade på reggaeton vid Salsa Vaasa, och blev helt såld. Vilka rytmer! Och instruktören Johanna var helt suverän! Svetten rann och jag log som ett fån precis hela timmen. Forsätter om någon vecka när vårens kurs börjar, behöver jag ens säga hur mycket jag ser fram emot det? 

Att ta en dag när du gör bara det du vill och mår bra av gör så gott för ditt välmående. Så kom ihåg att göra mera av det som får dig att le ända in i själen, okej? 

Just ja, det var ju våfflorna jag skulle berätta om. Men egentligen finns det inte något annat att säga än att de blev fantastiskt goda! Byt ut mjölet och mjölken om du så vill, ta det du råkar ha hemma. Sötningen är heller inget måste, lämnar du bort den har du lite mindre söta våfflor och får sötma från toppingen istället, eller så fixar du till salta våfflor istället. 

Ha en riktigt bra vecka! Och du, håll utkik efter min krönika i morgon. Den handlar om ett väldigt aktuellt ämne, nämligen om att rena kroppen. Passar bra sådär i januari, eller hur?

// Nathalie

Glutenfria våfflor med kardemumma

(ca 10 st)

1 dl bovetemjöl (går även att använda mandelmjöl, rismjöl, kokosmjöl etc.)
1 dl havremjöl (går även att använda mandelmjöl, rismjöl, kokosmjöl etc.)
1 msk psyllium/fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk kardemumma
2-3 tsk björksocker (går att utesluta, eller använda annan sötning)
4 st ägg
2 dl havremjölk (eller annan mjölk, t.ex. mandelmjölk)
kokosolja till gräddning


Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Lägg till ägg och mjölk och vispa till en slät smet. Värm ett våffeljärn och lägg i en klick kokosolja. Grädda våfflorna och servera tillsammans med till exempel kokosgrädde, banan och bär. 

Kokosgrädde

1 burk kokosmjölk á 400 ml (kyld över natten)
1 msk honung
saft från 0,5 citron

Gröp ur den tjocka kokosgrädden som stigit upp till ytan och lägg i en skål tillsammans med honung och citronsaft. Vispa till en slät grädde med en elvisp.

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari