Hemmagjord julmüsli | gf + m

Nu är det inte många dagar kvar! Julafton har alltid varit min bästa dag på hela året, och varje år blir den lilla flickan i mig blir fortfarande lika glad när hon vaknar på julaftonsmorgon. Få se om det känns likadant i år också. Och det tror jag.

Vid det här laget är många av er kanske redan lediga, och andra har några timmar jobb framför sig ännu. Jag hoppas att ni inte stressar bort de här dagarna före julafton, kom ihåg att ta det lugnt också. Det är ju nu stämningen är som allra bäst. De flesta klapparna är säkert redan inhandlade och förberedelserna inför alla middagar i full gång. Men ifall du ännu har någon gåva ofixad och känner att du har tid för att göra något eget och handgjort vill jag ännu ta och tipsa om den här julmüslin! Perfekt att sätta i en fin liten glasburk, knyta runt ett rött snöre och ge bort som en ätbar julklapp till någon du vet att uppskattar det. Använd de nötter/frön/gryn du har hemma, receptet behöver absolut inte följas till punkt och pricka! Lägg till russin eller torkade tranbär om du känner för, eller kanske pepparkakssmulor? 

Med det sagt vill jag önska dig en riktig kärleksfull och avkopplande jul, ta hand om dig! ❤

// Nathalie

Hemmagjord julmüsli | gf + m

1 plåt

125 g (ca 3 dl) pekannötter 
2 dl havregryn
1 dl hela havrekorn (finns bl.a. på Minimani)
2 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl kokosolja
1 dl vatten
2 msk honung
2 tsk kanel
1 tsk nejlika
1 tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära

Värm ugnen till 175°. Smält kokosoljan i en liten kastrull. Häll i vatten och rör ner honung, kanel, nejlika, kardemumma och ingefära. Dra av plattan när alla ingredienserna är blandade. Hacka pekannötterna grovt och lägg i en skål. Blanda ner de övriga torra ingredienserna. Häll över kryddblandningen och rör om väl. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll över müslin. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills müslin fått färg och blivit krispig. Rör om några gånger under tiden så att den inte bränns. 

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari