Rostad brysselkål med sötpotatis, granatäpple och koriander | gf + v

Vad är din favorit på julbordet? 

Jag ska vara helt ärlig och medge att jag inte har någon egentlig favorit. Och att jag inte heller är någon fantast av varken lådorna, skinkan eller lutfisken. Det är kanske helheten jag gillar mest. Att det finns mycket att välja mellan, som man sedan kan ta för sig av, smaka och välja ut det man vill ta mera av. Och det behöver ju inte vara invecklade rätter. Allt det traditionella tillsammans med olika sallader, röror, sill och rotfrukter.

Därför tänkte jag att en plåt med rostad brysselkål och sötpotatis kunde passa bra som ett tillbehör. Matigt och gott! Och med granatäpple till blir det syrligt och fräscht, och koriandern ger en exotisk och lite oväntad touch. Enkelt men med en tvist!

Hoppas det smakar!

Rostad brysselkål med sötpotatis, granatäpple och koriander | gf + v

4-5 portioner

600 g brysselkål
1 medelstor sötpotatis (batat)
kärnor från 1/2 granatäpple
1 kruka färsk koriander (eller annan ört som du hellre föredrar)
olivolja
örtsalt
vitlökspulver
malen svartpeppar
rosmarin

Värm ugnen till 200°. Skala sötpotatisen och skär i små tärningar. Lägg på en ugnsplåt och ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills de blivit lagom mjuka.

Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen och skär bort knoppen. Dela dem sedan i halvor. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 20 min eller tills de fått färg och blivit lagom mjuka. Vänd runt några gånger under tiden, de tunna bladen bränns ganska lätt. 

Ta kärnorna ur granatäpplet och plocka bladen från koriandern. Blanda sedan brysselkål, sötpotatis, granatäpple och koriander i en stor skål och servera som tillbehör på julbordet. 

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari