Mintchoklad­smoothie med blåbärsmos & cashewkräm | gf + m

Hej på er!

Julen är kärlekens och matens högtid, eller hur? Vi umgås med familjen och de allra närmaste, kommer ihåg varann och äter massor med god mat tillsammans. Julen har alltid varit min favorithögtid, och kommer säkert också alltid att vara. Och som ni säkert alla vet, det är ganska svårt att undgå, älskar jag ju mat. Det är något av det bästa som finns. Men mat kan ju tyvärr också vara ytterst komplicerat. Och eftersom mat och ätande har en så självklar plats i julfirandet kan det bli en hel del ångestkänslor. Om man av olika orsaker inte mår så bra och inte kan, eller inte tillåter sig, att njuta av maten som serveras.

Men nu till dagens recept! En härlig smoothie i tre lager som kan ätas till efterrätt lika bra som till frukost. Blåbär, söt cashewkräm och en len och krämig mintchokladsmoothie som avslutning. Maffigt men ack så gott! 

Ha en fin dag, sköt om er!

// Nathalie

Mintchoklad­smoothie med blåbärsmos & cashewkräm | gf + m

Blåbärsmos:
3 dl blåbär
1 tsk flytande honung
2 msk chiafrön

Tina blåbär i en kastrull. Dra av plattan och rör ner flytande honung och chiafrön. Mosa bären med en gaffel och rör om noggrant. Låt svalna.

Cashewkräm:
3 dl cashewnötter (blötlagda i minst 3h)
2 dl krämig kokosmjölk
2 msk citronsaft
3 färska dadlar
0,5 tsk äkta vaniljpulver

Häll bort blötläggningsvattnet från cashewnötterna och skölj noggrant. Stavmixa cashewnötterna och kokosmjölken till en slät kräm. Ta bort kärnorna från dadlarna och lägg i tillsammans med citronsaft och vaniljpulver. Mixa tills allting har blandats väl.

Mintchokladsmoothie:
1 liten banan
0,5 mogen avokado
2 dl krämig kokosmjölk (eller annan vegetabilisk mjölk)
0,5 dl kakao
2 färska dadlar
0,5 tsk pepparmintolja
en nypa salt

Mixa banan, avokado, mjölk och kakao. Ta bort kärnorna ur dadlarna och lägg till tillsammans med pepparmintolja och salt och mixa tills du har en slät och krämig smoothie.

Fördela blåbärsmos, cashewkräm och mintchokladsmoothie i 2-4 glasburkar eller glas. Toppa med t.ex. kakaons och kokosflingor. Servera som efterrätt eller till kaffet.

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.