Julig smulpaj med persimon | gf + v

Hej på er!

Första advent till ära vill jag dela med mig av ett väldigt enkelt recept som jag fixade till här under veckan. En smulpaj med persimon. Persimon påminner lite om persika, men har en lite annan konsistens. Som tomat läste jag någonstans, men det håller jag inte riktigt med om. Nåväl, persimon är en riktig säsong- och trendfrukt just nu, kallas också för sharon och kaki. Och hör julen till om du frågar mig! Receptet är som sagt mycket enkelt, bara att röra ihop ingredienserna och skala och skiva frukterna. Inte ens en mixer behövs. Och det smakar sådär härligt juligt med kanel och nejlika. Åt min som både mellanmål och frukost, hehe. 

Ha en skön söndag!

// Nathalie

Julig smulpaj med persimon | gf + v

(liten form, ca 18 cm)

2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
0,25-0,5 dl kokossocker
2 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk nejlika
0,5 tsk salt
1 dl smält kokosolja
2 st persimon

Värm ugnen till 175°. Smält kokosoljan i en liten kastrull. Rör ihop de torra ingredienserna och kryddorna i en bunke. Gillar du sött lägger du i 0,5 dl kokossocker, vill du ha mindre sött är det 0,25 dl som gäller. Häll i kokosoljan och rör om till en smulig deg. Skala persimonfrukterna. Skiva en halv frukt i tunna skivor så att det fina mönstret inuti syns. Skär resten i små bitar. Smörj en form med kokosolja och tryck ut 2/3 av smuldegen i den. Lägg sedan över persimonbitarna och den återstående 1/3 av degen. Dekorera till sist med de tunna persiomskivorna. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Servera tillsammans med kokosmjölk, vispgrädde, vaniljsås eller något annat som du gillar!null

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari