Mjuk pepparkaka med lingonfrosting | gf + m

I morgon är det exakt en månad till julafton. 

Och jag har inte handlat en endaste julklapp. Har inte ens tänkt på något sånt ännu. Men hey. Ingen stress. Det finns viktigare saker att lägga energin på. Istället tycker jag vi tar och gottar ner oss i det här receptet som jag gjorde för ett par veckor sedan. En härligt saftig och kryddig mjuk pepparkaka med lingofrosting gjord på cashewnötter. Nami! Receptet hittas också idag i både Vasabladet och ÖT. Alltid lika spännande att se sina kreationer i tryck. Speciellt när det handlar om just det här som ligger mig så nära hjärtat. Tror jag aldrig kommer att bli helt van med det. 

Kakan är gjord i en liten form, om du bara har en kakform i vanlig storlek går det bra att dubbla receptet. Lite längre tid i ugnen blir det då. Och lingofrostingen, den är också helt fantastisk att lägga på gröten. Jag tror jag måste göra en stats till av bara den, bara för att få njuta lite extra på mornarna. 

Var försiktiga i snöstormen. Och ta hand om er. ❤

// Nathalie

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting | gf + m

(du behöver en liten kakform)

2 msk kokosolja
1,5 dl havremjölk
1 dl flytande honung
1,5 tsk kanel
1,5 tsk malen nejlika
1,5 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
2 dl mandelmjöl
1,5 dl havremjöl
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
1 dl lingon

Värm ugnen till 175°. Smält kokosolja i en liten kastrull och dra till sidan. Häll i mjölk, honung och kryddor och blanda väl. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en annan bunke. Rör ner äggsmeten, kryddblandningen och lingon tillsammans med de torra ingredienserna. Låt stå i några minuter. Smörj en mindre kakform med kokosolja och bröa med lite mandelmjöl. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ur formen. Placera kakan på ett fat och dekorera med lingonfrosting och frysta lingon. 

Lingonfrosting

1 dl cashewnötter (blötlagda i minst 2h)
1 dl krämig kokosmjölk
2 tsk honung
2 tsk citronsaft
0,5 dl lingon

Häll bort blötläggningsvattnet från cashewnötterna och skölj dem noga. Lägg i en matberedare eller mixer tillsammans med kokosmjölk och mixa tills frostingen är slät. Lägg till honung, citronsaft och lingon och mixa lite till. Lägg till mera honung om det behövs. Passa även bra som tillbehör till gröt och yoghurt.
null

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari