Rädda dagen med en gyllene gröt med gurkmeja och chiafrön | gf + v

Hej tisdag!

Hur är det med er? Jag har haft en bra start på veckan, har känt mig pigg och haft hur mycket inspiration som helt. Kanske det har lite att göra med att jag nu varit två veckor utan socker, jag vet inte. Men nu idag känns det lite trögt. Jag är sugen på något sött. Helst choklad. Småäter lite, tar en frukt även om jag inte är hungrig. Har mycket jobb att ta tag i men får liksom ingen början. Suck. Petar lite här och lite där, och hittar mig på facebook. Igen. Men så är det ibland. Ibland är det bara en lite tröttare dag. Och det är väl helt okej, och naturligt också för den delen. Det går ju upp och ner. Och att vänja sig att vara utan socker går ju också i vågor, ibland känns det som en dans på rosor och ibland känns det omöjligt. När man dessutom känner sig lite trött är det ännu lättare att sukta efter det som är ”förbjudet”. Men då kommer vi ju in på det som var, och är, hela tanken med den här sockerutmaningen. Att göra det med kärlek. 

Och mitt sätt att ta in lite mera kärlek just idag är följande:

– Går ut på en promenad i solskenet innan lunch, det botar åtminstone tröttheten, sötsuget och håglösheten lite grann. 
– Bestämmer mig för att ta tag i den allra viktigaste jobbuppgiften för idag, inget annat.
– Lägger på uppiggande musik på spotify och blir genast lite mera lätt om hjärtat. Det är latinska rytmer som gäller hos mig just nu.
– Tar en paus och andas lite, och efter det känns det helt okej att jobba lite till. 
– Äter ett ordentligt mellanmål i form av en smoothie full med nyttigheter, nästan lika gott som choklad.
– Och till sist, ger efter för sötsuget, som trots mellanmålet kom smygande, och belönar mig med två (eller tre) färska dadlar. Det är kärlek!

Och för att pigga upp mig själv ännu lite till, och kanske er också, tänkte jag dela med mig av den här fina gröten som var min frukost en dag förra veckan. Det är gurkmeja som ger den härliga gula färgen, perfekt att boosta frukosten med nu när förkylningsbasillerna finns överallt. Den räddar den allra mörkaste och tröttaste novemberdagen, jag lovar. 

Sköt om er.

// Nathalie

Gyllene gröt med gurkmeja och chiafrön

(en portion)

1,5 dl glutenfria havregryn (jag använde Povenas Jumbo Oats)
1 dl vatten
1-1,5 dl havremjölk (eller annan mjölk du hellre föredrar)
0,5 tsk salt (jag använde ren havssalt)
1 msk chiafrön + 4 msk vatten
1 msk kokosolja
0,5-1 tsk gurkmeja
0,5 tsk kanel
lite flytande honung

en liten nypa malen svartpeppar 

Förslag till topping:
ett ekologiskt päron
frysta hallon
pumpafrön
kakaonibs
bipollen


Koka upp havregryn med vatten, havremjölk och salt. Lägg till mera vätska om gröten blir för tjock och stabbig. Blanda chiafrön med vatten i ett glas och låt stå och svälla medan gröten kokar. Detta blir ett så kallat chia-ägg. Rör om då och då. Dra bort gröten från plattan och blanda ner kokosolja, gurkmeja, kanel, honung och svartpeppar. Rör till sist ner chia-ägget. Ät gröten med valfri topping, jag åt min med päron, hallon, pumpafrön, kakaonibs och bipollen. 


Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.