Pumpasoppa med ingefära, gurkmeja & rostade pumpafrön | gf + v

Äntligen fredag! 

 Eftersom mitt jobb är väldigt omväxlande och arbetsveckorna sällan är från måndag till fredag brukar jag inte lägga så stor vikt på vilken veckodag det är. Helg är ju självklart alltid helg, men jag kan lika bra vara ledig en onsdag som en lördag. Och det är faktiskt ytterst sällan jag känner någon form av måndagsångest. Kan ju bara betyda att jag valt rätt? Men därför känns det också just den här fredagen lite extra härligt att det är helg, eftersom jag haft en NORMAL arbetsvecka från må-fre och har en hel, ledig helg framför mig. Så skönt! Ska ta mitt pick och pack och åka ner till Åbo, blir bra att komma bort och koppla av. Vad gör ni i helgen? 

Nu till dagens recept! Jag vet, Halloween är förbi för länge sedan. Men det finns ännu pumpor i affärerna och jag tycker att man gott och väl skulle kunna äta pumpa året om. Det här är en krämig och värmande pumpasoppa med sting. Mm-m! Ingefära, gurkmeja och rosmarin tillsammans med rostade pumpakärnor är en bra kombo. Och du, ta dig det lilla besväret och rosta pumpakärnorna ett par minuter, det blir  mycket godare då.

Soppan passar bra som förrätt till en större middag, eller så till lunch en dag när du vill ha något lättare. 

Ha en riktigt fin helg, kram!

// Nathalie

Pumpasoppa med ingefära, gurkmeja & rostade pumpafrön

(2 stora portioner eller 3-4 små)

1 normalstor butternut pumpa
1, 5 dl vatten
1 dl kokosmjölk
1 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk gurkmeja
1 cm riven ingefära
1 tsk rosmarin
2 tsk örtsalt
lite svartpeppar
0,5 dl pumpafrön

1. Värm ugnen till 200°. Dela butternut pumpan på mitten och skär i 4-6 mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 40 minuter. Köttet ska vara helt mjukt. Ta ur ugnen och låt svalna en liten stund.

2. Ta bort köttet från skalet med en sked eller kniv och lägg i en matberedare. Mixa till slät tillsammans med vatten, kokosmjölk och olja. Pressa i vitlök och lägg i alla kryddor. Mixa en god stund så att allt blandas och soppan blir helt slät. Smaka av med mera salt och peppar. 

3. Häll soppan i en kastrull och värm upp. Rosta under tiden pumpafrön i en torr och het stekpanna. Servera soppan med en skvätt kokosmjölk och rostade pumpafrön.

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari